Door naar content
NEGRO Arneis Non Filtrato

Over deze wijn

De Arneis druivenstokken staan op zo'n 300m hoogte, gericht op het zuidwesten. De ondergrond is van kalk en zand. Tijdens de oogst, die in september plaats vindt, krijgt 20% van de Arneis schilweking gedurende 8-10 uur. Daarna volgt de vergisting op RVS bij 15-18 °C. Er vindt geen malolactische gisting plaats. De wijn wordt nog 4 maanden op de lies gehouden onder regelmatige battonage. Vervolgens wordt de wijn ongeklaard en ongefilterd gebotteld, voor een pure expressie van de arneis-druif. Indien liggend bewaard, kan deze Roero Arneis 4 tot 5 jaar na de oogst gedronken worden.

Groengeel van kleur met een lichte waas van troebeling. In de neus heerlijke aroma’s van perzik, lychee en frisse tonen van grapefruit. Het mondgevoel is zacht en intens fruitig met smaken van appel, mandarijn en een minerale afdronk.

Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piëmonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven Favorita (Vermentino) en Arneis en de rode druivensoorten Nebbiolo, Barbera, Bonarda, Brachetto en Dolcetto. Momenteel bezitten ze 60 hectare wijngaard, verdeeld over verschillende percelen: o.a. de wijngaarden bij het historische familielandgoed Perdaudin in Monte Roero: de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive. De wijndruiven groeien op de meest zonnige heuvels op kalkhoudende alluviale gronden die van heuvel tot heuvel verschillen. De verschillende terroirs en het microklimaat in de verschillende wijngaarden dragen bij tot rijke en smaakvolle wijnen.

De vele prijzen die deze karaktervolle wijnen hebben gewonnen, staan op het conto van Giovanni Negro. Hij wijdt zich met grote passie aan het nóg beter maken van de wijnen omdat het altijd nóg beter kan, vindt hij. Maar dat doet hij niet alleen. De hele familie doet mee: zijn zoon Gabriele is verantwoordelijk voor de wijngaarden; Angelo maakt samen met zijn vader de wijn; dochter Emanuela is verantwoordelijk voor de exportmarkt; Giuseppe voor de Italiaanse markt en zijn vrouw Marisa ontvangt bezoekers in de wijnkelder Santa Anna in Monteu Roero.

De geschiedenis van de Azienda Agricola Negro Angelo e Figli begon in 1670 toen Giovanni Dominico Negro de eigenaar was van wat nu het Perdaudin landgoed heet, een huis met een oven, een dorsvloer, een kelder en omringd door wijngaarden. Momenteel ligt het hart van het familiebedrijf in de Cascina Riveri wijnkelder in het kleine gehucht S. Anna. Hier worden de wijnen gemaakt. Daar is ook het wijnproeflokaal waar gasten de wijnen kunnen proeven en de mensen kunnen ontmoeten die de wijnen maken.

Land van herkomst Italie Druiven Arneis Jaargang 2020 Alcohol 13.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Azienda Agricola NEGRO Angelo & Figli Serveertemperatuur 10 - 12 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten

Vis, Aziatische gerechten en gerechten met wit vlees.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
05 & 06 sep 2023

Perfect Serve Barshow

Get ready for the return of the BIGGEST cocktail Professional event of the year!

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top