Door naar content
NEGRO Barbera d'Alba Bertu

Over deze wijn

De heuvels met de Barbera-druiven voor deze wijn liggen in de Roero . De ligging van de wijngaarden is zuid/zuidwest op zo'n 200-300 meter boven zeeniveau. De ondergrond is voornamelijk samengesteld uit klei en kalk. Het resultaat is een intens rode wijn met een paarse gloed. In de neus zeer aangename aroma's van kersen en bramen. De smaak is zacht en doet denken aan jam van pruimen. De afdronk is lang en kruidig.

Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piëmonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven Favorita (Vermentino) en Arneis en de rode druivensoorten Nebbiolo, Barbera, Bonarda, Brachetto en Dolcetto. Momenteel bezitten ze 60 hectare wijngaard, verdeeld over verschillende percelen: o.a. de wijngaarden bij het historische familielandgoed Perdaudin in Monte Roero: de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive. De wijndruiven groeien op de meest zonnige heuvels op kalkhoudende alluviale gronden die van heuvel tot heuvel verschillen. De verschillende terroirs en het microklimaat in de verschillende wijngaarden dragen bij tot rijke en smaakvolle wijnen.

De vele prijzen die deze karaktervolle wijnen hebben gewonnen, staan op het conto van Giovanni Negro. Hij wijdt zich met grote passie aan het nóg beter maken van de wijnen omdat het altijd nóg beter kan, vindt hij. Maar dat doet hij niet alleen. De hele familie doet mee: zijn zoon Gabriele is verantwoordelijk voor de wijngaarden; Angelo maakt samen met zijn vader de wijn; dochter Emanuela is verantwoordelijk voor de exportmarkt; Giuseppe voor de Italiaanse markt en zijn vrouw Marisa ontvangt bezoekers in de wijnkelder Santa Anna in Monteu Roero.

De geschiedenis van de Azienda Agricola Negro Angelo e Figli begon in 1670 toen Giovanni Dominico Negro de eigenaar was van wat nu het Perdaudin landgoed heet, een huis met een oven, een dorsvloer, een kelder en omringd door wijngaarden. Momenteel ligt het hart van het familiebedrijf in de Cascina Riveri wijnkelder in het kleine gehucht S. Anna. Hier worden de wijnen gemaakt. Daar is ook het wijnproeflokaal waar gasten de wijnen kunnen proeven en de mensen kunnen ontmoeten die de wijnen maken.

Land van herkomst Italie Druiven Barbera Jaargang 2020 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 10 maand Frans eiken Groep Wijnen Gerechten Stoofvlees, paddestoelen risotto, truffel gerechten, gegrild rood vlees.
Wijnhuis Azienda Agricola NEGRO Angelo & Figli Appellation d'Alba Alcohol 15.0 Smaak Kruidig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2024 op nieuwe locatie
26 & 28 okt 2024

The Art of Drinks 2024 op nieuwe locatie

Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 oktober 2024 is het zover: The Art of Drinks keert terug voor zijn vierde editie, dit keer in de iconische Kromhouthal aan het IJ in Amsterdam Noord. Dit indrukwekkende industriële pand biedt de perfecte setting voor een onvergetelijke ervaring vol bijzondere dranken, inspirerende masterclasses en levendige muziek. Mis deze kans niet om als professional in de drankensector nieuwe trends en innovaties te ontdekken!

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top