Door naar content
NEW ZEALAND Whisky Collection Double Wood 18YO 0,50 ltr NEW ZEALAND Whisky Collection Double Wood 18YO 0,50 ltr NEW ZEALAND Whisky Collection Double Wood 18YO 0,50 ltr

Over dit product

Een prachtige complexe whisky, gedistilleerd door de legendarische Willowbank distilleerderij. Zes jaar gerijpt in Amerikaans-eiken vaten en daarna nog 12 jaar lang gerijpt in Frans-eiken Nieuw-Zeelandse wijnvaten, waardoor deze whisky een prachtige bordeauxrode tint heeft en een kenmerkend zoet en rood fruit karakter.

Proefnotities:
Neus: Complex, zoet, verschillende lagen van gedroogd fruit en kruiden.
Smaak: Rijk met prachtige tonen van fruit. Vol met natuurlijke zoetheid en een kruidig tintje.
Afdronk: Lang, droog en aanhoudende toffee tonen. 

De whiskydistillatie in Nieuw-Zeeland begon in 1830 met de komst van Schotse kolonisten. Veel Schotten vestigden zich in de regio Otago en de industrie floreerde hier tot in de jaren 1870. In de jaren vijftig van de vorige eeuw kwam er weer een distillatie industrie op gang. In 1974 opende de familie Baker de Willowbank distilleerderij in Dunedin en produceerde populaire whisky's als Wilsons en 45 South.

's Werelds grootste distilleerder, Seagrams of Canada, kocht Willowbank in de jaren tachtig maar verkocht de stills in 1997, hetgeen de sluiting betekende. De honderden vaten Cask Strength whisky's werden geveild of bleven liggen. In 2010 kocht The New Zealand Whisky Company de laatste 443 vaten die lagen opgeslagen in een oude vliegtuighangar. De whisky bevindt zich nu in een mooi pand in de havens van Oamaru. Het zijn uitzonderlijk zeldzame drams van wat ooit de meest zuidelijke distilleerderij ter wereld was. The New Zealand Whisky Company wil in de toekomst weer gaan distilleren en kijken er naar uit om de industrie opnieuw te zien bloeien in Nieuw-Zeeland.

Land van herkomst Nieuw-Zeeland Alcohol 40.0 Subgroep Whisky
Producent The New Zealand Whisky Company Groep Gedistilleerd Merk The New Zealand Whisky Collection

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top