Door naar content
NEW ZEALAND Whisky Collection High Wheeler 21YO 0,35 ltr

Over dit product

Een masterblend van 70% single malt en 30% premium grain whisky gemaakt van ongemoute gerst in de Dunedin distilleerderij. Hierna wordt de whisky maar liefst 21 jaar gerijpt op Amerikaanse ex-bourbon vaten. 

Smaaknotities:
Neus: Elegante balans van gebakken peer en knapperige vanille met zachte bloemige tonen. 
Smaak: Erg smooth met tevens de zoetheid van peer. Tonen van abrikoos en eiken. 
Afdronk: In het begin de warmte van chili pepers, welke langzaam plaatsmaakt voor een lange zoute en zoete finish. 

De whiskydistillatie in Nieuw-Zeeland begon in 1830 met de komst van Schotse kolonisten. Veel Schotten vestigden zich in de regio Otago en de industrie floreerde hier tot in de jaren 1870. In de jaren vijftig van de vorige eeuw kwam er weer een distillatie industrie op gang. In 1974 opende de familie Baker de Willowbank distilleerderij in Dunedin en produceerde populaire whisky's als Wilsons en 45 South.

's Werelds grootste distilleerder, Seagrams of Canada, kocht Willowbank in de jaren tachtig maar verkocht de stills in 1997, hetgeen de sluiting betekende. De honderden vaten Cask Strength whisky's werden geveild of bleven liggen. In 2010 kocht The New Zealand Whisky Company de laatste 443 vaten die lagen opgeslagen in een oude vliegtuighangar. De whisky bevindt zich nu in een mooi pand in de havens van Oamaru. Het zijn uitzonderlijk zeldzame drams van wat ooit de meest zuidelijke distilleerderij ter wereld was. The New Zealand Whisky Company wil in de toekomst weer gaan distilleren en kijken er naar uit om de industrie opnieuw te zien bloeien in Nieuw-Zeeland.

Land van herkomst Nieuw-Zeeland Alcohol 43.0 Subgroep Whisky
Producent The New Zealand Whisky Company Groep Gedistilleerd Merk The New Zealand Whisky Collection

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top