Door naar content
NEW ZEALAND Whisky Collection Oamaruvian 18YO 50% 0,50 ltr NEW ZEALAND Whisky Collection Oamaruvian 18YO 50% 0,50 ltr NEW ZEALAND Whisky Collection Oamaruvian 18YO 50% 0,50 ltr

Over dit product

De Oamaruvian 100 proof 18 year Old is een masterblend bestaande uit 70% single malt en 30% premium grain whisky geproduceerd uit ongemoute gerst in de legendarische Willowbank Distilleerderij in Dunedin. Aanvankelijk zes jaar gerijpt in Amerikaanse ex-bourbon vaten. Nadat ze getransporteerd zijn naar Oamaru, zijn ze overgebracht naar vaten van Frans eikehout, eerder gebruikt voor Nieuw-Zeelandse rode wijn. Het resultaat is een whisky met een prachtige robijnrode kleur, een diep karakter en langdurige, rijke smaken. 

Smaaknotities:
Neus: Complexe zoetheid met lagen van aromatisch gedroogd fruit en kruiden.
Smaak: Rijke natuurlijke zoetheid waarbij fruitige tonen afwisselen met pittige tonen.
Afdronk: Fijn, smooth en aanhoudende toffee tonen. 

De whiskydistillatie in Nieuw-Zeeland begon in 1830 met de komst van Schotse kolonisten. Veel Schotten vestigden zich in de regio Otago en de industrie floreerde hier tot in de jaren 1870. In de jaren vijftig van de vorige eeuw kwam er weer een distillatie industrie op gang. In 1974 opende de familie Baker de Willowbank distilleerderij in Dunedin en produceerde populaire whisky's als Wilsons en 45 South.

's Werelds grootste distilleerder, Seagrams of Canada, kocht Willowbank in de jaren tachtig maar verkocht de stills in 1997, hetgeen de sluiting betekende. De honderden vaten Cask Strength whisky's werden geveild of bleven liggen. In 2010 kocht The New Zealand Whisky Company de laatste 443 vaten die lagen opgeslagen in een oude vliegtuighangar. De whisky bevindt zich nu in een mooi pand in de havens van Oamaru. Het zijn uitzonderlijk zeldzame drams van wat ooit de meest zuidelijke distilleerderij ter wereld was. The New Zealand Whisky Company wil in de toekomst weer gaan distilleren en kijken er naar uit om de industrie opnieuw te zien bloeien in Nieuw-Zeeland.

Land van herkomst Nieuw-Zeeland Alcohol 50.0 Subgroep Whisky
Producent The New Zealand Whisky Company Groep Gedistilleerd Merk The New Zealand Whisky Collection

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren
18 & 19 sep 2022

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren

Op zondag 18 en maandag 19 september 2022 staan wij met ons slijtersteam op de DrankenbeurZ in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top