Door naar content
NORDES Atlantic Galician Gin 0,70 GV+Nordesino glas

Over dit product

De in Galicië veel voorkomende Albariño druif vormt de basis van Nordés gin. Deze witte druif maakt de gin extreem aromatisch. Naast het gebruik van de Albariño druif worden er ook 6 lokale Galicische botanicals toegevoegd, wat het plaatje van een streekproduct compleet maakt. De gin ontleent zijn naam aan de Nordés-wind die frisheid uit de Atlantische Oceaan haalt en de Galiciërs op de hoogte brengt van de komst van mooi weer en goede ‘vibes’.

Nordés Gin laat zich omschrijven als extreem aromatisch. Het karakter van de gin is, net als Galicië, verfrissend en authentiek en laat zich niet makkelijk vergelijken met andere gin stijlen. 

Deze verpakking bevat één fles Nordés 0,7L en een bijpassend G&T glas.

Proefnotities:
Neus: Bloemig en intens met kenmerken van balsamico, eucalyptus, laurierblad, mint en wit fruit. 
Smaak: Zeer uitgesproken smaak met frisse tonen van mint en eucalyptus, welke worden aangevuld door salie, laurier en verbena! Een unieke combinatie aan botanicals die de gin een ontzettend frisse smaak geeft. Deze worden gevolgd door een duidelijke smaak van Albarino druif.
Afdronk: Eerst zoet en floraal en daarna menthol. 

Perfect Serve:
Nordesiño: Vul het bijpassende glas met ijs en schenk hier 25ml Nordés Gin in. Voeg hieraan 50ml Albariño wijn aan toe, zoals Benito Santos Albariño. Roer voorzichtig door elkaar en schenk er 100ml premium tonic bovenop. Voeg voor de finishing touch een stukje citroenschil en drie druiven op een tandenstoker toe als garnering. 

Nordés Gin is een premium gin afkomstig uit de Spaanse streek Galicië. Deze opvallend groene regio ligt boven Portugal, in het uiterste noordwesten van Spanje aan de Atlantische Oceaan. Het verhaal van Nordés Gin begint in 2004 met drie vrienden en… een octopus. Toen ze aan het genieten waren van deze traditionele Galicische delicatesse, waren ze aan het fantaseren over een gezamenlijke droom: het produceren van een echte Galicische gin met lokale ingrediënten. Het drietal - een bekende Spaanse sommelier, een Galicische wijnimporteur en een talentvolle master distiller - doet vele pogingen alvorens hun droom werkelijkheid wordt. Uiteindelijk ontdekken ze de perfecte formule om het beste wat Galicië te bieden heeft vast te leggen. En zo is het recept voor Nordés Gin ontstaan. Al vanaf het begin vindt de distillatie van de Nordés-gin plaats in een kleine distilleerderij in San Pedro de Sarandón, nabij Santiago de Compostela. Dit gebied onderscheidt zich door zijn natuurlijke schoonheid en staat bekend om de productie van uitstekende Galicische sterke drank.

Land van herkomst Spanje Alcohol 40.0 Subgroep Gin
Producent Nordes Atlantic Galician Gin Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Horecava
09 jan 2023 - 12 jan 2023

Horecava

Van maandag 9 januari 2023 tot en met donderdag 12 januari 2023 vindt de nieuwe editie van Horecava plaats in RAI Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top