Over deze wijn
De Noveis Vermouth wordt van 100% natuurlijke ingrediënten gemaakt. Voor deze heerlijke traditionele rode vermouth worden onder andere Alsem, Laos wortel, Kruidnagel, Gentiaan, Gember en Kaneel gebruikt. Het zorgt ervoor dat vermouth een vol en rijk aroma heeft van citrus, specerijen en kruiden. De zoete smaak is perfect in balans met de kruidige bitterheid.
De Noveis is een berg tussen de Valsesia en Valsessera valleien in het Alto Piemonte gebied, niet ver van de Francoli distilleerderij. Zomers zijn de hellingen van de Noveis een kleurrijk schouwspel door de bloemen en kruiden die op deze Italiaanse Alp groeien. Geïnspireerd door de wortels, bloemen en kruiden die in de regio te vinden zijn, is de familie Francoli aan het einde van de jaren ’50 van de twintigste eeuw zijn eerste kruidenlikeuren gaan maken.
De reeks typisch Italiaanse kruidendranken die toen is ontstaan, is vernoemd naar de berg Noveis. Het verwijst naar de regio, de authenticiteit en lokale traditie.
Deze heerlijke vermouth kun je drinken als aperitief, gekoeld of met ijs. Maar deze heerlijke Italiaanse klassieker misstaat zeker niet in een cocktail. Wil je echt in de sfeer komen van de jaren dat deze kruidendrank voor het eerst is gemaakt, scan dan de QR code op de fles en laat je verrassen door de muziek en sfeer in het Italië van toen!
Serveersuggestie:
Francoli Grappa Luigi's Negroni
In de Italiaanse bergen, net boven het Comomeer, begon de Francoli familie al in 1875 met distilleren. Het was toen Luigi Guglielmo Francoli wie in het bergdorp Campodolcino de eerste druppels grappa uit een ketel liet lopen. De Luigi Francoli distilleerderij zoals wij hem nu kennen en welke tegenwoordig in Ghemme, in de Piemonte, staat, werd in 1951 opgericht. Jaar na jaar werd de productie uitgebreid, werden nieuwe bedrijven opgericht en werden bestaande bedrijven overgenomen. Uiteindelijk resulteerde dit in Gruppo Francoli.
Tegenwoordig is Gruppo Francoli nog steeds in handen van de familie Francoli en een actieve producent en distributeur van onder andere grappa en likeuren. De grappa welke wordt gedistilleerd op Distillerie Francoli wordt gedistilleerd van vast materiaal: gedroogde druivenschil, oftewel vinaccia. Gemiddeld is er zo’n 20 kilogram vinaccia nodig om één fles grappa te produceren. Alle druiven welke worden gebruikt door Distillerie Francoli komen uit de Piemonte regio. De vinaccia arriveert vers, sterk geurend en nog vochtig op de distilleerderij, wat erg belangrijk is om grappa van hoge kwaliteit te produceren. Een traag distillatieproces, waarbij aandacht aan elk detail wordt gegeven, zorgt ervoor dat de grappa haar zachte en kenmerkende smaak krijgt.
Distillerie Francoli was de eerste grappa distilleerderij welke officieel het certificaat ‘Impatto Zero’ kreeg. Dit betekent dat de productie welke hier plaats vindt geen invloed heeft op het milieu. Dit is altijd van belang geweest voor de familie Francoli en is dan ook één van de kernwaardes. De hitte welke wordt gebruikt tijdens het distillatieproces is volledig uit plantaardige brandstof verkregen, wat een neutrale balans betreffende CO2 uitstoot garandeert. Daarnaast helpt de distilleerderij bij het beschermen van meer dan 340 000 vierkante meter bos in Costa Rica.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.