Door naar content
OLD BALLANTRUAN mini 5cl

Over dit product

Gebotteld op 50% alc. voor behoud van alle subtiele smaaknuances uit het distillaat.

Peated Whisky
Hun kenmerkende rooksmaak danken peated whisky's aan de turfrook waarmee de gemoute gerst, het basis ingrediënt voor single malt whisky, wordt gedroogd. De stevigheid van de rook smaak, wordt bepaald door de mate waarin de gemoute gerst is gerookt en het soort turf dat daarvoor is verbrand. Old Ballantruan gebruikt een zwaar gerookte gemoute gerst (heavily peated barley).

Speyside Glenlivet regio
Centraal in de Speyside regio ligt het prestigieuze Speyside Glenlivet gebied. De natuurlijke omgeving van dit gebied, met zuiver water en de hoge ligging met zuivere lucht, draagt bij aan de smaak van deze mooie whisky.

Kleur: warm goud.
Geur: heide zoetheid met subtiele bloementonen.
Smaak: zachte rooktonen met hints van citrus en mout.
Afdronk: zacht met aanhoudende rook en turf aroma's.

Over de producent Old Ballantruan

Old Ballantruan wordt gestookt in de prestigieuze Speyside Glenlivet whisky regio uit "heavily peated barley" en heeft een uniek zoet rokerig karakter. Old Ballantruan is een rariteit, want de Speyside Glenlivet regio brengt slechts enkele "peated" whisky's voort. Old Ballantruan dankt zijn naam aan de gelijknamige bron waaruit het water wordt geput voor de bereiding van deze malt.

Zowel Old Ballantruan Unaged als de 10 Years Old combineren de wat zoetere tonen van Speyside whisky met het rookkarakter van peated whisky, echter zonder de nadrukkelijke, wat jodiumachtige tonen van peated Islay whisky. Het resultaat is Old Ballantruan's unieke zachte zoet-rokerige karakter. Old Ballantruan wordt gebotteld op 50% alcohol, voor behoud van alle subtiele smaaknuances uit het distillaat.

In het stroomgebied van de Spey zijn meer dan de helft van alle Schotse malt whisky distilleerderijen gevestigd. Speyside malts hebben veelal zoete tonen met fruitige smaaknuances en een subtiel, delicaat aroma.

Centraal in de Speyside regio ligt het prestigieuze Speyside Glenlivet gebied. De natuurlijke omgeving van dit gebied, met zuiver water en de hoge ligging met zuivere lucht, draagt bij aan de smaak van Old Ballantruan "Peated" Speyside Glenlivet Single Malt.
Meer informatie over de producent
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 50.0 Subgroep Whisky
Producent Old Ballantruan Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top