Door naar content
OLD PULTENEY Flotilla 2012 Single Malt 0,70 ltr OLD PULTENEY Flotilla 2012 Single Malt 0,70 ltr OLD PULTENEY Flotilla 2012 Single Malt 0,70 ltr

Over dit product

De Flotilla is een speciale botteling van Old Pulteney. Deze whisky is in 2012 gestookt en met de naam grijpt de distilleerderij terug naar de maritieme banden die er altijd in Wick geweest zijn. Een Flotilla is een kleine vloot schepen. Iets waar de thuishaven van deze heerlijke whisky zeker bekend mee is. 

Proefnotities:
Kleur: Goud.
Neus: Zoete room en vanillestokjes gaat over in vers gebak met veel citrus, appels en kokosnoot.
Smaak: Een onmiskenbaar maritiem profiel omhuld met zoete specerijen, karamel en honinghaver.
Afdronk: De afdronk is heerlijk lang. Een duidelijke mineraliteit sluit de afdronk af.

 

 

Over de producent Old Pulteney

De Old Pulteney Distillery is één van de meest noordelijke distilleerderijen van het Schotse vasteland. Gelegen in de havenstad Wick zorgen de extreme locatie aan zee en de unieke distilleerketels voor een Schotse Single Malt Whisky welke barst van kracht en doordrenkt is van de zee. 

In 1826 opende James Henderson de distilleerderij van Old Pulteney en sindsdien is de whisky van Old Pulteney onlosmakelijk verbonden aan de havenstad Wick. De distilleerderij en de pakhuizen – gelegen midden het plaatsje Wick – liggen op slechts 300 meter van de Noorzeekust. Hierdoor worden de whiskyvaten blootgesteld aan de zilte Noordzee invloeden, die door poolwinden over de kust worden geblazen. Deze, met historie doordrenkte whisky, zorgde ervoor dat de visser iedere keer weer thuis kwamen met hun vaten zilver (haring) en werden betaald met vloeibaar goud uit vaten. Dat kan natuurlijk alleen maar een whisky zijn als Old Pulteney.


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent Old Pulteney Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top