Door naar content
RAMPUR Jugalbandi Calvados Small Batch 56,3% 0,70 ltr RAMPUR Jugalbandi Calvados Small Batch 56,3% 0,70 ltr RAMPUR Jugalbandi Calvados Small Batch 56,3% 0,70 ltr

Over dit product

Jugalbandi #2 heeft gerijpt in Amerikaanse bourbon vaten in het klimaat van het noorden van India, waarna de whisky een finish heeft gekregen in zelf uitgekozen Calvados vaten uit Normandië. Het resultaat is een Jugalbandi met extra aromalagen van versgebakken appeltaart, peer, abrikoos en honing.

Proefnotities:
Neus: zoete en kruidige tonen van het Calvados vat komen samen met fruitige tonen van Lychee, mango en een hint van banaan. Smaak: gedroogde appel, abrikoos, rozijnen geven samen met het Calvados vat een complexiteit welke de whisky heerlijk fruitig maakt.
Afdronk: een lange en uitbundige finish: een Jugalbandi als geen ander.

Aan de voet van het Himalaya gebergte, in het noorden van India, ligt het stadje Rampur. Rampur staat bekend om zijn rijke erfgoed en koninklijke tradities. Hier wordt al sinds 1943 gedistilleerd op de Rampur Distillery. Een belangrijke plek, waar het klimaat een zeer grote rol speelt. De Himalaya biedt namelijk het hele jaar door compleet verschillende klimaatomstandigheden, waardoor Rampur een extra dimensie en diepte heeft.

Rampur Indian Single Malt Whisky wordt gedistilleerd in traditionele koperen pot stills in de oudste distilleerderij van India, gebouwd in 1943 met 75 jaar ervaring in distilleren. Het is een eerbetoon aan de Maharajas en de rijke Indiase geschiedenis. De Maharajas heersten vroeger over de Indiase koninkrijken. Het logo met de twee sabels verwijst naar deze tijd. 

Vanwege de hoge temperaturen, rijpt Indiase whisky significant sneller dan bijvoorbeeld Schotse of Ierse whisky. Het wordt op dezelfde wijze gemaakt, maar door het warme en vochtige klimaat, is de Angels' Share (de verdamping van de whisky uit het vat) in India maar liefst 11 á 12% per jaar, waar dat in Schotland slechts 2% per jaar is.

Land van herkomst India Alcohol 56.3 Subgroep Whisky
Producent Rampur Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top