Door naar content
SARTORI Arco dei Giovi Merlot Corvina Veneto IGT

Over deze wijn

Afkomstig uit het centrale deel van Friuli, rond Udine, waar de wijngaarden een bodem hebben met een mengsel van zand en klei met een toplaag van grind.

Na een klassieke vergisting rijpt de jonge wijn 6 maanden op grote houten foeders, gevolgd door rijping op barriques van 6 maanden.

De wijn is diep donkerrood van kleur.

Hij heeft een volle smaak met tonen van rijpe pruimen en een lichte aardse kruidigheid.

Over het wijnhuis Sartori di Verona

Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven MerlotCorvina (Veronese) Appellation Veneto Alcohol 12.0 Smaak Fruitig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Sartori di Verona Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 °C Houtlagering 6 maanden foeder, 6 maanden barrique Groep Wijnen Gerechten Pasta's met tomatensaus, gegrild rood vlees, gebraden vlees.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky & Rum aan Zee
07 & 08 okt 2022

Whisky & Rum aan Zee

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2022 vindt de 16e editie van Whisky & Rum aan Zee - IJmuiden plaats. Ruim 40 standhouders laten je deze editie kennis maken met meer dan 600 soorten rum, bourbon en whisky.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top