Door naar content

Over deze wijn

De wijngaarden van Valpolicella Classico liggen in de heuvels ten noorden van Verona.

Het gebied kent een bijzonder beschut klimaat, met een heel lang, stabiel najaar dankzij de nabijheid van het Gardameer, het grootste zoetwaterreservoir van West-Europa, terwijl het, aan de voet van de Monte Lessini, wordt beschut tegen koude wind vanuit het noorden. De bodem bestaat uit mergel en klei.

Robijnrood.

In de neus delicate fruitaroma’s met tonen van zwarte bes, kersen, pruimen en tuinkruiden.

Evenwichtig van smaak met sappig fruit, soepele tannine en een goede afdronk.

Over het wijnhuis Sartori di Verona

Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Corvina (Veronese) Appellation Valpolicella Classico Alcohol 12.5 Smaak Fruitig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Sartori di Verona Jaargang 2018 Serveertemperatuur 14 - 16 °C Houtlagering Deels 3 maanden op groot hout Groep Wijnen Gerechten Pasta's, geroosterd vlees, rood vlees.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top