Door naar content
SELLA & MOSCA Cannonau di Sardegna DOC Riserva

Over deze wijn

De cannonau, in Frankrijk bekend als grenache en in Spanje als garnacha of alicante, doet het zowel goed op de warme, zandige kustgronden als op de schrale rotsbodem van het bergachtige binnenland van Sardinië. Bij Sella & Mosca staat de cannonau aangeplant op het zuidwestelijk deel van het wijngoed, waar de ‘Grecale’ wind over de wingerd blaast.

De oogst is laat in het seizoen, net op het moment waarop de druiven beginnen in te drogen. Nadat de druiven zijn ontsteeld en gekneusd, volgt een koude schilweking van 3 dagen bij lage temperatuur. Dan volgt de vergisting bij 25-28°C die ca. 12 dagen duurt. Daarna rijpt de jonge wijn 2 jaar op grote, oude vaten van Slavonisch eikenhout.

Aanvankelijk robijnrood, met flesrijping verkleurt hij naar zachtere tinten.

Naarmate de wijn verder rijpt op fles, wordt de geur steeds complexer: viooltjes, kreupelhout, specerijen, tertiaire tonen en een klein vleugje hout.

De smaak is warm, verfijnd, goede structuur, met wat pruimen op de achtergrond en een gedistingeerd vleugje eikenhout.

Over het wijnhuis Sella & Mosca

Het eiland Sardiniƫ heeft een eigen, unieke positie, halverwege Italiƫ en Spanje. Ook de wijnen van Sardiniƫ hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de vermentino en de cannonau. In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om hier een wijnbedrijf te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in onbruik geraakte weilanden in een bloeiende wijngaard omgetoverd. Dankzij een combinatie van visie, gedrevenheid en kundigheid maakten zij van Sella & Mosca al snel de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardiniƫ. die positie heeft het bedrijf tot op de dag van vandaag weten te behouden. Ver weg van andere wijngebiede, waren Sella en Mosca op zichzelf aangewezen en ontwikkelden ze een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij ƩƩn van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het her-planten van de Europese wijngaarden na de phylloxera-crisis.

Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardiniƫ, is 650 ha groot. Het klimaat ter plaatse is zeer geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur, een verfrissende wind vanaf zee en tamelijk constante luchtvochtigheid. Het norodelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorspron; naar het zuiden overwegend kalkoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn hypermodern. Sella & Mosca koestert enerzijds de lockale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Cannonau Jaargang 2020 Serveertemperatuur 16 - 18 Ā°C Houtlagering 2 jaar Slavonisch eiken Groep Wijnen Gerechten Vleesgerechten, stevige wildcreaties met rijke saus, royale pastaschotels en krachtige kazen.
Wijnhuis Sella & Mosca Appellation Cannonau di Sardegna Alcohol 14.0 Smaak Kruidig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2023
28 okt 2023 - 30 okt 2023

The Art of Drinks 2023

Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 oktober 2023 vindt de 3e editie van The Art of Drinks plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top