Door naar content

Over deze wijn

De wijn is diep granaatrood van kleur met een zacht bruine rand. Hij heeft een complex en stevig aroma, rijp fruit, bloemig, vanille en een fijne toets specerijen. Warm, soepel en geconcentreerd van smaak, mooi gestructureerd met zachte tannines en een gave afdronk.

Houtrijping op Slavonisch eiken (2 jaar houtrijping) gevolgd door flesrijping.

Over het wijnhuis Sella & Mosca

Het eiland Sardinië heeft een eigen, unieke positie, halverwege Italië en Spanje. Ook de wijnen van Sardinië hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de vermentino en de cannonau. In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om hier een wijnbedrijf te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in onbruik geraakte weilanden in een bloeiende wijngaard omgetoverd. Dankzij een combinatie van visie, gedrevenheid en kundigheid maakten zij van Sella & Mosca al snel de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardinië. die positie heeft het bedrijf tot op de dag van vandaag weten te behouden. Ver weg van andere wijngebiede, waren Sella en Mosca op zichzelf aangewezen en ontwikkelden ze een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij één van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het her-planten van de Europese wijngaarden na de phylloxera-crisis.

Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is 650 ha groot. Het klimaat ter plaatse is zeer geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur, een verfrissende wind vanaf zee en tamelijk constante luchtvochtigheid. Het norodelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorspron; naar het zuiden overwegend kalkoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn hypermodern. Sella & Mosca koestert enerzijds de lockale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Cannonau Appellation Cannonau di Sardegna Alcohol 14.0 Smaak Kruidig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Sella & Mosca Jaargang 2016 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 2 jaar Slavonisch eiken Groep Wijnen Gerechten Vleesgerechten, stevige wildcreaties met rijke saus, royale pastaschotels en krachtige kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top