Door naar content
SELLA & MOSCA La Cala Vermentino di Sardegna

Over deze wijn

La Cala is afkomstig uit Alghero, van een mergelbodem die de sappige en fruitige aspecten van de wijn helpt benadrukken. Door de gunstige ligging van de percelen hebben de wijnstokken optimaal profijt van de zilte zeebries en de meer dominante mistral die de wijnen hun licht zilte karakter verleent. De temperatuur tijdens het rijpingsseizoen is precies goed en levert perfect druiven op, goud van kleur, met een uitstekende frisheid en tijk aan aroma’s.

In de kelder is alles erop gericht de fruitigheid en het heel eigen karakter van de vermentino optimaal tot zijn recht te laten komen.

Strogeel met groene reflecties.

Een intens bouquet met zowel verleidelijk tropisch fruit als de meer klassieke nuances van mediterraan struikgewas, bessen en geneeskrachtige kruiden.

Rond maar niet te vol van smaak, zodat de ruimte blijft voor elegantie en zodat de wijn zich heerlijk laat combineren met de typische verrukkelijke streekgerechten, die de zee Sardinië te bieden heeft.

Over het wijnhuis Sella & Mosca

Het eiland Sardinië heeft een eigen, unieke positie, halverwege Italië en Spanje. Ook de wijnen van Sardinië hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de vermentino en de cannonau. In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om hier een wijnbedrijf te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in onbruik geraakte weilanden in een bloeiende wijngaard omgetoverd. Dankzij een combinatie van visie, gedrevenheid en kundigheid maakten zij van Sella & Mosca al snel de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardinië. die positie heeft het bedrijf tot op de dag van vandaag weten te behouden. Ver weg van andere wijngebieden, waren Sella en Mosca op zichzelf aangewezen en ontwikkelden ze een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij één van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het her-planten van de Europese wijngaarden na de phylloxera-crisis.

Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is 650 ha groot. Het klimaat ter plaatse is zeer geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur, een verfrissende wind vanaf zee en tamelijk constante luchtvochtigheid. Het noordelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorsprong; naar het zuiden overwegend kalkhoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn hypermodern. Sella & Mosca koestert enerzijds de lokale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Vermentino Jaargang 2021 Serveertemperatuur 10 - 12 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Voorgerechten, vissoep, mosselen, wit vlees, vis, lichte pastachotels, insalata caprese, frisse kazen.
Wijnhuis Sella & Mosca Appellation Vermentino di Sardegna Alcohol 12.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2023
28 okt 2023 - 30 okt 2023

The Art of Drinks 2023

Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 oktober 2023 vindt de 3e editie van The Art of Drinks plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top