
Over deze wijn
Deze robijnrode wijn heeft intense aroma's van zwart fruit, tabak en kruiden. Zijdezacht, met veel diepte en structuur en perfect in balans door de mooie zuren. De afdronk is warm en verleidelijk, en houdt bijzonder lang aan. In de wijn, van 100% cabernet sauvignon, komt het unieke Mediterraanse terroir naar boven.
Na een koude schilweking van 24 uur, vergistte de wijn op de schilletjes. De wijn heeft 18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, waarvan 50% nieuwe vaten zijn en 50% voor de tweede keer werden gebruikt. Na botteling rijpte de wijn nog minimaal 12 maanden op fles. De Marchese di Villamarina is een wijn waar Sella & Mosca trots op mag zijn, vergelijkbaar met de Bordeauxwijnen.
Over het wijnhuis Sella & Mosca
Het eiland Sardinië heeft een eigen, unieke positie, halverwege Italië en Spanje. Ook de wijnen van Sardinië hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de vermentino en de cannonau. In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om hier een wijnbedrijf te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in onbruik geraakte weilanden in een bloeiende wijngaard omgetoverd. Dankzij een combinatie van visie, gedrevenheid en kundigheid maakten zij van Sella & Mosca al snel de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardinië. die positie heeft het bedrijf tot op de dag van vandaag weten te behouden. Ver weg van andere wijngebieden, waren Sella en Mosca op zichzelf aangewezen en ontwikkelden ze een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij één van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het her-planten van de Europese wijngaarden na de phylloxera-crisis.
Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is 650 ha groot. Het klimaat ter plaatse is zeer geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur, een verfrissende wind vanaf zee en tamelijk constante luchtvochtigheid. Het noordelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorsprong; naar het zuiden overwegend kalkhoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn hypermodern. Sella & Mosca koestert enerzijds de lokale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.
Meer informatie over het wijnhuis
Rood vlees, kalfsvlees, stevige stoof/ovenschotels, gevulde portobello's of gerechten met paddenstoelensaus, rijpe kazen, bijvoorbeeld Comté.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen

Horecava
Van maandag 8 januari 2024 tot en met donderdag 11 januari 2024 vindt de nieuwe editie van Horecava plaats in RAI Amsterdam.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.