Door naar content
SELLA & MOSCA TerreRare Carignano del Sulcis

Over deze wijn

Afkomstig van de zandige bodems, rijk aan mineralen, vlak bij de kust in het uiterste zuidwesten van Sardinië. De carignano brengt hier rijke wijnen met een heel eigen karakter voort.

Robijnrood van kleur, met een complex, intens aroma van granaatappel, bessen, wilde bramen en mediterrane kruiden, met een zwoele toon van vijgen en een vleugje zoethout.

De smaak is warm en genereus, de heel fijne tannine geeft de wijn een zijdezachte structuur. In de afdronk rijp fruit en specerijen.

Over het wijnhuis Sella & Mosca

Het eiland Sardinië heeft een eigen, unieke positie, halverwege Italië en Spanje. Ook de wijnen van Sardinië hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de vermentino en de cannonau. In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om hier een wijnbedrijf te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in onbruik geraakte weilanden in een bloeiende wijngaard omgetoverd. Dankzij een combinatie van visie, gedrevenheid en kundigheid maakten zij van Sella & Mosca al snel de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardinië. die positie heeft het bedrijf tot op de dag van vandaag weten te behouden. Ver weg van andere wijngebieden, waren Sella en Mosca op zichzelf aangewezen en ontwikkelden ze een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij één van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het her-planten van de Europese wijngaarden na de phylloxera-crisis.

Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is 650 ha groot. Het klimaat ter plaatse is zeer geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur, een verfrissende wind vanaf zee en tamelijk constante luchtvochtigheid. Het noordelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorsprong; naar het zuiden overwegend kalkhoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn hypermodern. Sella & Mosca koestert enerzijds de lokale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Carignan Jaargang 2021 Alcohol 12.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Sella & Mosca Serveertemperatuur 16⁰C Houtlagering Deels, 8 maanden op 2e jaars Frans eikenhout Groep Wijnen Gerechten

Vlees en wild van de grill.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
05 & 06 sep 2023

Perfect Serve Barshow

Get ready for the return of the BIGGEST cocktail Professional event of the year!

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top