Door naar content
TAMDHU Speyside Cask Strength batch #7 57,5% 0,70 ltr TAMDHU Speyside Cask Strength batch #7 57,5% 0,70 ltr TAMDHU Speyside Cask Strength batch #7 57,5% 0,70 ltr

Over dit product

Deze voortreffelijke whisky wordt uitsluitend op individueel uitgezochte eikenhouten sherryvaten gerijpt. De whisky wordt daarna, niet koud gefilterd, zonder kleurstoffen met een hoog alcoholgehalte gebotteld. Elke batch is uniek. Per batch kan de stijl en het alcoholgehalte iets variëren.

Proefnotitie: 

Neus: Kaneel en eik. Gevold door praline en heerlijke vanille cake.
Smaak: De zoetere tonen gaan verder in de smaak met frambozen pavlova. Wanneer er water wordt toegevoegd komen abrikoos, citroen en een vleugje vers eiken naar voren.
Afdronk: Eik en kruiden die over gaat in gebakken vijgen en net gepelde clementines.

Er was een tijd dat de wereld voor de volgende innovatie naar Schotland keek. Van de stoommachine, die het begin van de industriële revolutie inluidde, tot de uitvinding van penicilline; het gebeurde allemaal in Schotland.

Gedreven door het optimisme dat heerste aan het eind van de 19e eeuw startten vijf Schotse whiskyhandelaren met een ambitieus plan: het produceren van 's werelds beste Single Malt Whisky.

Na een unieke locatie aan de oever van de Spey te hebben verworven wordt charles C. Doig Esq, een voorname distillery-architect en ingenieur, erbij betrokken. Doig dringt eropaan om alleen de meest geavanceerde technieken van whiskyproductie te gebruiken, om zo een ongeëvenaarde consistentie in kwaliteit te leveren.

In 1897, het jaar dat koningin Victoria haar diamanten jubileum viert, start de bouw van de meest geavanceerde distilleerderij van die tijd. Zo wordt een waterwiel onder de vloer geplaatst voor een optimale prestatie, ovens zijn zo ontworpen dat het warmteverlies wordt gereduceerd, het restafval van de Schroef van Archimedes wordt rechtstreeks afgevoerd naar het eigen station aan de (toenmalige) Strathspey Railway waar de spoorlijn zorgt voor een snelle aanvoer van ingrediënten en een snelle afvoer van de whisky.

De distilleerderij, die sinds 2012 deel uitmaakt van het familiebedrijf Ian Macleod Distillers, opende haar deuren in 1897 als de meest innovatieve distilleerderij in Schotland. In de loop der tijd produceerde Tamdhu vooral whisky wat in blends verdween en, hoewel de whisky van buitengewone kwaliteit is, kwam het merk als single malt niet echt van de grond.  In 2010 besloten de toenmalige eigenaren zelfs om de distilleerderij voorlopig te sluiten.

Na de overname van de distilleerderij en de voorraden is het besluit genomen om alle Tamdhu single malt alleen nog maar als single malt uit te brengen, als deze volledig op oloroso sherry vaten heeft gelagerd. Dit zorgt ervoor dat er een klassieke stijl Speyside whisky wordt geproduceerd op een manier die misschien duurder is, maar als je de whisky proeft weet je dat de juiste keuze is gemaakt.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 57.5 Subgroep Whisky
Producent Tamdhu Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top