Over deze wijn
Een kruidige en aardse Shiraz van oude stokken van één wijngaard (single vineyard). De McGregor Vallei is Shiraz land: het biedt de ideale condities om een rijke en krachtige Shiraz te produceren. De vergisting vindt plaats in open tanks, opgestart door wilde giststammen. Gedurende de vergisting wordt de hoed driemaal daags ondergeduwd. De jonge wijn rijpt vervolgens voor 14 maanden in 225 liter Frans eiken vaten. Het resultaat is een diep paarse wijn met een prachtige balans tussen donker fruit en aardse tonen. In de mond vol, met een goede structuur en tonen van pruim en peper. De afdronk is lang en uiterst smakelijk. Heerlijk om nu van te genieten of de aankomende 5 jaar.
Voor Robert en Anette Rosenbach kwam een lang gekoesterde droom uit toen zij het fraaie landgoed Tanagra vonden, middenin de prachtige McGregor vallei, omgeven door wijngaarden, fynbos en een mystieke bergketen. De gigantisch grote wilde vijgenboom die op het wijngoed staat, is de naamgever van het huis. Tanagra is het Khoisan woord voor ‘grote schaduw’. En die is hard nodig als je op deze historische boerderij en in de wijngaarden middenin de zomer aan het werk bent. Robert en Anette verhuisden in 2009 vanuit Duitsland naar deze oase en hebben de farm omgetoverd tot een florerende schoonheid waar ecologie en economie samen komen: het beste van de natuur en haar producten in harmonie.
De ‘boutique winery’ Tanagra maakt een exclusieve serie met de hand geoogste en gemaakte wijnen De focus ligt op wijnen van één wijngaard, met de typiciteit van naar fynbos geurend terroir in dit deel van de Kleine Karoo. De wijngaarden liggen direct naast het Vrolijkheid Nature Reserve, omgeven door wild fynbos en sappige vetplanten (Karoo). De wijnen zijn hierdoor uniek en uitermate aromatisch. Wijn maken op Tanagra begint in de wijngaarden, met minimale interventie, om wijnen te maken zoals de natuur ze bedoeld heeft.
Tanagra is lid van de Biodiversity & Wine Initiative (BWI) en heeft zich aan de eisen die hierbij horen verbonden. Dit betekent duurzaam boeren en wijn produceren. Grote delen van de wijnboerderij staan nu onder natuurbehoud om ervoor te zorgen dat de biodiversiteit in de Kaapse wijnlanden behouden blijft.
Stevige wildgerechten, gerookte eendenborst, beef wellington
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.