Door naar content
TEKIRDAG Rakisi Trakya Serisi 0,35 ltr.

Over dit product

Tekirda─č Rak─▒s─▒ Trakya Serisi wordt uitsluitend geproduceerd van de meest speciale Thracian druiven, namelijk de soorten Semillion en Papazkaras─▒. In combinatie met hoge kwaliteit anijszaad, wordt Tekirda─č Rak─▒s─▒ Trakya Serisi gekarakteriseerd door zijn zachte, milde en uitgesproken smaak. Het heeft dan ook een speciale plek in het hart van rak─▒ liefhebbers. De opvallende fles, gemaakt van mat glas, lijkt rechstreeks uit de koelkast te komen.

Foodpairing:
Gaat perfect samen met hoofdgerechten, maar ook als digestief bij een heerlijk dessert. 

Mey company is onder andere de producent van Yeni Raki en Tekirda─č Raki┼či, twee van de meest toonaangevende raki merken ter wereld. Yeni Raki is zelfs de nummer 1 anijsdrank van de wereld!

Mey Icki is opgericht in Februari 2004 en hedendaags de leidende en toonaangevende spirits producent en distributeur van Turkije. Mey Icki staat vooral bekend door het produceren van raki (spreek uit als: rakke) van zeer hoge kwaliteit. Het produceren van raki heeft in het verleden veel moeilijkheden gekend. Tijdens de meest gewelddadige periode van de onafhankelijkheidsoorlog van Turkije in 1920 werd het produceren en consumeren van sterke drank verboden per wet. In 1926 werd dit verbod weer afgeschaft en werd de alcoholmarkt door de overheid georganiseerd. Dit betekende onder andere dat alle particuliere raki producenten verplicht hen suma (het product van de eerste distillatie) van de staat moesten kopen, een institutie genaamd Tekel. Op deze manier wilde de overheid de grote illegale productie van sterke drank tot een halt roepen. Uiteindelijk kwam er in 2001 een eind aan de 60 jaar durende monopolie van Tekel en werd de markt heropend voor particuliere fabrikanten. Na de privatisering van Tekel’s alcoholische component, werd dit gekocht door Mey.

Mey Icki brengt raki van het verleden naar het hier en nu, waarbij ze uiteraard de traditionele manier van productie en consumptie in acht houden. Ze begrijpen dat succes niet alleen maar afhankelijk is van marketing, sales en financiële data. Traditie en Social Responsibility staan hoog in het vaandel en in samenwerking met overheidsinstanties en andere organisaties proberen ze veranderingen teweeg te brengen in de houding en gedrag om problemen, welke gecreëerd kunnen worden door overmatig alcohol gebruik, te verminderen.

.

Land van herkomst Turkije Alcohol 45.0 Subgroep Overig
Producent Mey Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top