Door naar content
THE WHISTLER 14YO Single Cask Ruby Port Cask 'TAOD 22' 0,70l THE WHISTLER 14YO Single Cask Ruby Port Cask 'TAOD 22' 0,70l

Over dit product

The Whistler 14YO Single Cask Ruby Port Cask 'TAOD 22' is een prachtige Ierse whiskey speciaal gebotteld voor The Art Of Drinks 2022. Speciaal voor The Art of Drinks dook zoon Peter Cooney samen met Stephen Randles het magazijn in om deze bijzondere single cask botteling uit te kiezen. Zij kozen een heerlijke fruitige 14-jaar oude whiskey, die de laatste 9 maanden op een Ruby Port vat heeft gerijpt. Met een prachtige – op natuurlijke wijze verkregen - donkere kleur, is deze whisky gebotteld op een vatsterkte van 54,6%. In totaal zijn er 310 flessen uit het vat gehaald die exclusief voor de Nederlandse markt aangeboden worden.                                                                                                                                                                                                                                    

Over de producent The Whistler

The Whistler wordt geproduceerd op de Boann Distillery, een familiebedrijf welke is opgericht door Patrick and Marie Cooney. Het is altijd al hun droom geweest om een eigen Ierse whiskey te creëren en te distilleren. Deze droom maken ze nu waar in het hart van de Boyne Valley, waar ze mooie whiskeys met een uitgesproken karakter produceren. Van malen tot distilleren, rijpen en bottelen, alles wordt gedaan in de rust van de unieke familie distilleerderij. 

Met behulp van eigen bronwater, afkomstig uit de Boyne Valley, en lokale Ierse gerst worden de whiskeys gemaakt. De onderscheidende pot stills op de distilleerderij zijn speciaal ontworpen om zowel traditionele methodes alsook moderne technieken toe te kunnen passen. Door deze methodes te combineren, produceren ze een pure spirit met een geweldig karakter welke op een unieke wijze zijn 'sense of place' weergeeft - een unieke en eigentijdse spirit met een unieke herkomst. 

Het rijpen van de spirits wordt alleen in de beste eikenhouten vaten gedaan en vindt plaats in de kelder en op maat gemaakt magazijn, uiteraard onder het oog van het team. Bottelen gebeurt ook in eigen beheer, waardoor ze bij de Boann Distillery het hele proces, van graan tot glas, onder eigen controle hebben. 

De naam 'The Whistler' komt door Patrick Cooney en zoon James Cooney, welke beide enthousiaste fluitspelers zijn. Ze staan erom bekend gasten tijdens feestjes te verassen met vertolkingen van Ierse volksliedjes en soms zelfs enkele moderne krakers. Het merk is dan ook zo genoemd ter ere van oprichter Pat, want hij is ook daadwerkelijk 'The Whistler'.  


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Ierland Alcohol 54.6 Subgroep Whisky
Producent The Whistler Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top