Door naar content
THE WHISTLER 5YO Bodega Cask Single Malt Irish Whiskey 0,70l

Over dit product

The Whistler 5 Year Old Bodega Cask is vernoemd naar de bodega's waar de familie Cooney de meest geweldige Oloroso Sherry Butts van Spanje gevonden heeft. Hierin wordt Ierland's beste triple distilled single malt voor een tijd van minimaal vijf jaar gerijpt, waardoor er een single malt is ontstaan met sappige, sherry levendigheid zonder het karakteristieke van een Ierse single malt te verliezen. 100% gemoute gerst, non-chill filtered, originele kleur en volledig gerijpt in Spaanse Sherry Butts voor minstens vijf jaar.

Proefnotities:
Neus: Gestoofd donker fruit, leer, chocolade en tabak met onderliggende tonen van citroenschil en karamel.
Smaak: Olieachtig mondgevoel met leer, kruiden, gedroogde vijgen en sultana's, gepaard met donkere chocolade en droge citroenschil. 
Afdronk: Lang, aanhoudend droog mondgevoel met gedroogd fruit en mout.
 

Over de producent The Whistler

The Whistler wordt geproduceerd op de Boann Distillery, een familiebedrijf welke is opgericht door Patrick and Marie Cooney. Het is altijd al hun droom geweest om een eigen Ierse whiskey te creëren en te distilleren. Deze droom maken ze nu waar in het hart van de Boyne Valley, waar ze mooie whiskeys met een uitgesproken karakter produceren. Van malen tot distilleren, rijpen en bottelen, alles wordt gedaan in de rust van de unieke familie distilleerderij. 

Met behulp van eigen bronwater, afkomstig uit de Boyne Valley, en lokale Ierse gerst worden de whiskeys gemaakt. De onderscheidende pot stills op de distilleerderij zijn speciaal ontworpen om zowel traditionele methodes alsook moderne technieken toe te kunnen passen. Door deze methodes te combineren, produceren ze een pure spirit met een geweldig karakter welke op een unieke wijze zijn 'sense of place' weergeeft - een unieke en eigentijdse spirit met een unieke herkomst. 

Het rijpen van de spirits wordt alleen in de beste eikenhouten vaten gedaan en vindt plaats in de kelder en op maat gemaakt magazijn, uiteraard onder het oog van het team. Bottelen gebeurt ook in eigen beheer, waardoor ze bij de Boann Distillery het hele proces, van graan tot glas, onder eigen controle hebben. 

De naam 'The Whistler' komt door Patrick Cooney en zoon James Cooney, welke beide enthousiaste fluitspelers zijn. Ze staan erom bekend gasten tijdens feestjes te verassen met vertolkingen van Ierse volksliedjes en soms zelfs enkele moderne krakers. Het merk is dan ook zo genoemd ter ere van oprichter Pat, want hij is ook daadwerkelijk 'The Whistler'.  


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Ierland Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent The Whistler Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top