Door naar content
TRANSCONTINENTAL Rum El Salvador 2007 SC 14YO 63,9% 0,70 ltr TRANSCONTINENTAL Rum El Salvador 2007 SC 14YO 63,9% 0,70 ltr

Over dit product

Deze rum is gedistilleerd in een kolom still in 2007, geproduceerd van melasse en gerijpt in een ex-bourbon vat. Deze single cask bracht 10 jaar door in het tropische klimaat van El Salvador voordat hij de Atlantische Oceaan overstak om nog 3 jaar te rijpen in Europa. Een unieke botteling die op vatsterkte is gebotteld.

Proefnotities:
Neus: Fruitig en tonen van smeuïge tabak, walnoot, zoethout.
Smaak: Zacht en verfijnd. Kokosmelk, kruidnagel, mahonie.
Afdronk: Medicinaal en lang. Melasse, vanille en sinaasappelschil.

Over de producent Transcontinental Rum Line

De Transcontinental Rum serie is een reeks rums van het Franse La Maison du Whisky, in samenwerking met het Italiaanse Velier. Het zijn allen small batch en single cask releases die gedeeltelijk in het Caribisch gebied en deels in Europa gerijpt hebben.

De Transcontinental Rum lijn is geïnspireerd op de historische reizen van rumvaten tussen de nieuwe wereld en het oude continent. Vanaf de plaats van productie werd de rum om economische en technische redenen naar Europa getransporteerd.

De economische beweegredenen hadden vooral te maken met het feit dat rum zachtjes rijpt onder invloed van een landklimaat en tevens ook langzamer verdampt. De technische beweegredenen waren dat de onmiskenbare expertise van de meesters van Franse cognachuizen en Schotse whisky distilleerderijen het creëren van unieke expressies mogelijk maakte. Bovendien was er in Europa een veel grotere beschikbaarheid aan vaten. Daarnaast was het voor de scheepvaart handig om rum mee te nemen op hun lange reis over zee. Een scheutje rum in het water wat ze meebrachten, maakte het water langer houdbaar. 

Het grote verschil tussen tropische rijping en continentale rijping, is dat tropische rijping een versnelde rijping geeft, doordat het klimaat ervoor zorgt dat er meer vloeistof verdampt. Hierdoor is er een intense uitwisseling tussen de rum en de houten vaten. De continentale rijping geeft de rum juist een zachtere, langere en subtielere rijping. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst El Salvador Alcohol 63.9 Subgroep Rum
Producent Transcontinental Rum Line Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top