Door naar content

Over deze wijn

Yelcho-range van Ventisquero: smakelijke, toegankelijke wijnen, elk afkomstig uit een specifiek wijngebied. Deze Cabernet Sauvugnon komt uit Colchagua, beroemd om de kwaliteit van zijn Cabernets.

Deze wijn is mooi robijnrood.

Aroma's van frambozen, bosbessen en zwarte bessen worden gecompleteerd door hints van zwarte peper, karamel, tabak en chocola.

De wijn heeft een hele mooie balans tussen fruit en aangename tannine. In de lange afdronk komt het rode fruit en wat vanille naar voren.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Cabernet sauvignon Appellation Colchagua Valley Alcohol 12.5 Smaak Soepel Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Viña Ventisquero Jaargang 2018 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 30% rijpte 10 maanden op Frans eiken Groep Wijnen Gerechten

Breed inzetbaar, genietwijn, gegrild vlees, rijpe kazen. Ook heerlijk bij eend.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

19 & 20 sep 2021

DrankenbeurZ 2021

De DrankenbeurZ vindt plaats op 19 en 20 september 2021 in de Evenementenhal in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top