Door naar content

Over deze wijn

Yelcho-range van Ventisquero: smakelijke, toegankelijke wijnen, elk afkomstig uit een specifiek wijngebied. Deze Carmenère komt uit Colchagua, waar het warme genoeg is om de Carmenère rijp te laten worden.

Kersenrood van kleur.

In de neus zijn vooral zwarte bessen, bramen, bosbessen, aardbei en kersen waar te nemen, vermengd met wat chocola en vanille.

Evenwichtig van smaak met zachte tannine. Het rode fruit en de vanilletoon komen terug in de afdronk.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Carmenère Appellation Colchagua Valley Alcohol 12.5 Smaak Soepel Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Viña Ventisquero Jaargang 2018 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 30% rijpte 4 maanden op Frans eiken. Groep Wijnen Gerechten Het kenmerkende pepertje van de Carmenere maakt deze wijn perfect geschikt om te drinken bij kruidige, exotische gerechten.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top