Door naar content
VENTISQUERO Yelcho Sauvignon Blanc

Over deze wijn

Yelcho-range van Ventisquero: smakelijke, toegankelijke wijnen, elk afkomstig uit een specifiek wijngebied. Deze sauvignon Blanc komt uit de koele, dicht bij de oceaan gelegen Casablanca vallei.

Heel helder van kleur met wat groene reflecties.

In de geur een heerlijke mix van citrus en tropisch fruit als limoen, grapefruit, ananas en peer, met ook wat florale tonen en een vleugje mineraliteit.

Fris en evenwichtig van smaak, met een complexe minerale afdronk waarin ook de citrus en het tropisch fruit weer naar voren komt.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Sauvignon Blanc Jaargang 2023 Serveertemperatuur 10 - 12 °C Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Viña Ventisquero Appellation Casablanca Valley Alcohol 12.5 Groep Wijnen Gerechten Aperitief, terras, lichte visgerechten, salades, wit vlees.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top