Door naar content
WATERFORD Ballymorgan 1.2 50% Single Farm Single Malt Whisky WATERFORD Ballymorgan 1.2 50% Single Farm Single Malt Whisky WATERFORD Ballymorgan 1.2 50% Single Farm Single Malt Whisky

Over dit product

In County Wexford, één uur rijden ten noordoosten van de distillerderij, ligt één van Ierlands meest belangrijke gerst terroirs: leemachtige kleigronden afgeleid van leisteen en graniet. Op de Ballymorgan boerderij wordt hier gerst geteeld door Robert Milne samen met zijn zoon en neef.  

Deze whisky is de tweede batch van de eerste distillatie geproduceerd van gerst van de Ballymorgan boerderij. Gedistilleerd in 2016, gebotteld in september 2020 en 4 jaar, 1 maand en 2 dagen gerijpt. Geen kleuring, geen chill-filtratie of toevoegingen. 

Vat samenstelling:
34% First Fill U.S.
20% Virgin U.S.
23% Premium French
23% Vin Doux Naturel

Proefnotities:
Kleur: Goud, zoals bij de zonsopgang.
Neus: Gedroogde kruiden, malt, rode appel, pruimen, melk chocolade, vanille, venkelzaad en custard. 
Smaak: Appelkruimel met toffee, melk chocolade, fudge, kruidnagel, groene appel welke door karamel is gehaald.
Afdronk: Aanhoudende warmte van kruiden met een olieachtige vettigheid. 
 

Geïnspireerd door de wondere wereld van de wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, waarbij hij onder andere de voormalig directeur bij Bruichladdich was. Al deze ervaring heeft hij nu samengevoegd en heeft hij in 2015 een voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een ultramoderne distilleerderij. Met 100% Ierse gerst, is de nieuwe Single Farm Origin serie een uber-provenance reeks van gelimiteerde editie natuurlijke whisky’s welke het Ierse land verkennen: één boerderij, één plek tegelijkertijd. Het zijn expressies van precisie en zeldzaamheid, welke de diversiteit van gerst laten zien van individuele Ierse boerderijen en oogsten.

Gerst afkomstig van maar liefst 72 verschillende Ierse boerderijen, waarvan sommige organisch, sommige biodynamisch, en waar gerst verbouwd wordt op in totaal 19 verschillende bodemtypes. Met een baanbrekend digitaal logistiek systeem dat élk spoor bijhoudt, wordt het gewas van elke boer afzonderlijk geoogst, opgeslagen, gemout en gedistilleerd. Op deze manier wordt het terroir van elke boerderij in de spirit vastgelegd, wat het subtiele karakter van de whisky weergeeft, gevormd door het microklimaat en de aarde. Individualiteit en integriteit van veld tot vat, waarbij er slechts één boerderij per keer wordt gedistilleerd.

Land van herkomst Ierland Alcohol 50.0 Subgroep Whisky
Producent Waterford Whisky Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

13e editie van Whisky Festival Zuid-Nederland
02 april 2023

13e editie van Whisky Festival Zuid-Nederland

Voor de 13e keer organiseert Mitra-Oirschot hét internationale Whisky Festival Zuid-Nederland die zal plaatsvinden op zondag 2 april 2023.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top