Over dit product
Terwijl veel moderne distilleerderijen zich richten op gangbare gerstvariëteiten, gaat Waterford terug naar de oorsprong en kiest voor lang vergeten gerstrassen die door de eeuwen heen in perfecte harmonie met de natuur zijn ontwikkeld.
Het 'goud' van toen
Het hart van deze single malt whisky is de unieke Goldthorpe-gerst, ontdekt in 1889 als een mutatie in een veld in Yorkshire. Deze zeldzame gerstsoort werd door Dr. Hunter, een vooraanstaand gerstveredelaar, geprezen als één van de beste gerstsoorten ooit.
Met de herintroductie van Goldthorpe brengt Waterford een stukje whiskygeschiedenis naar de moderne tijd, een echte tijdreis voor de whiskyliefhebber!
Herontdekte smaak
Goldthorpe, ooit een topgerst voor de whiskyproductie, verdween ruim honderd jaar geleden uit beeld. Waterford blaast deze vergeten gerstsoort nieuw leven in en laat whiskyliefhebbers genieten van de pure, natuurlijke smaak van vroeger.
Unieke vatcombinatie
Waterford Goldthorpe wordt gerijpt in een zorgvuldig samengestelde mix van hoogwaardige vaten, gemaakt bij de kuiperijen van Heaven Hill, Jim Beam en Kelvin Cooperage:
40% First Fill US Oak
24% Virgin US Oak
18% Premium French Oak
18% Vin Doux Naturel
Proefnotities
Geur; honingraat, geroosterde amandelen, gedroogde abrikozen en een vleugje van leer.
Smaak; rijpe peren, donkere chocolade, nootmuskaat, kaneel en een vleugje houtrook.
Afdronk; lang, verwarmend, met een subtiele nootachtige toets.
Geïnspireerd door de wondere wereld van de wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, waarbij hij onder andere de voormalig directeur bij Bruichladdich was. Al deze ervaring heeft hij nu samengevoegd en heeft hij in 2015 een voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een ultramoderne distilleerderij. Met 100% Ierse gerst, is de nieuwe Single Farm Origin serie een uber-provenance reeks van gelimiteerde editie natuurlijke whisky’s welke het Ierse land verkennen: één boerderij, één plek tegelijkertijd. Het zijn expressies van precisie en zeldzaamheid, welke de diversiteit van gerst laten zien van individuele Ierse boerderijen en oogsten.
Gerst afkomstig van maar liefst 72 verschillende Ierse boerderijen, waarvan sommige organisch, sommige biodynamisch, en waar gerst verbouwd wordt op in totaal 19 verschillende bodemtypes. Met een baanbrekend digitaal logistiek systeem dat élk spoor bijhoudt, wordt het gewas van elke boer afzonderlijk geoogst, opgeslagen, gemout en gedistilleerd. Op deze manier wordt het terroir van elke boerderij in de spirit vastgelegd, wat het subtiele karakter van de whisky weergeeft, gevormd door het microklimaat en de aarde. Individualiteit en integriteit van veld tot vat, waarbij er slechts één boerderij per keer wordt gedistilleerd.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.