Door naar content
WATERFORD Heritage Hunter 50% Single Malt Whisky 0,70 ltr WATERFORD Heritage Hunter 50% Single Malt Whisky 0,70 ltr WATERFORD Heritage Hunter 50% Single Malt Whisky 0,70 ltr

Over dit product

In de volgende stap naar zijn zoektocht naar smaak in whisky, heeft het team van Waterford de oude moutsoort Hunter nieuw leven ingeblazen. De graansoort die door Dr. Herbert Hunter was ontwikkeld in 1959, werd veel geroemd om de smaak. In de afgelopen decennia werd echter meer en meer gekeken naar de opbrengst per kilo mout, waardoor deze moutsoort vrijwel overal verdween. In samenwerking met Minch Malt, het Ierse departement van landbouw en verschillende boeren werd 50 gram zaad in verschillende jaren omgezet in een volledige oogst van het Hunter mout.

Nu, meer dan drie jaar later, is de speciale whisky gebotteld en klaar voor ons om de smaak van deze uitgestorven graansoort te beoordelen. Mark Reynier zegt hierover: “Wij willen graag weten hoe de whisky van vroeger smaakte. Om dit te beoordelen, moet je mout van destijds gebruiken en beoordelen. Als de smaak van de moutsoort goed is, moeten wij deze weer gaan gebruiken”.

Vat samenstelling:

45% First Fill U.S.
18% Virgin U.S.
21% Premium French
16% Vin Doux Naturel

Proefnotities:
Neus: Aardse, droge grond, citroensorbet, schil van rode appel, droge bast, boerenerf, gekneusde gerstkorrels, gebakken zout, krijt.
Smaak: Sinaasappelcake, gedroogde kruiden, kruidnagel, pap met pruimen, houtkool, citrusoliën.
Afdronk: Droog, groen en met een lichte kruidgheid.

Téiroir code:
HE01E01-01

Geïnspireerd door de wondere wereld van de wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, waarbij hij onder andere de voormalig directeur bij Bruichladdich was. Al deze ervaring heeft hij nu samengevoegd en heeft hij in 2015 een voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een ultramoderne distilleerderij. Met 100% Ierse gerst, is de nieuwe Single Farm Origin serie een uber-provenance reeks van gelimiteerde editie natuurlijke whisky’s welke het Ierse land verkennen: één boerderij, één plek tegelijkertijd. Het zijn expressies van precisie en zeldzaamheid, welke de diversiteit van gerst laten zien van individuele Ierse boerderijen en oogsten.

Gerst afkomstig van maar liefst 72 verschillende Ierse boerderijen, waarvan sommige organisch, sommige biodynamisch, en waar gerst verbouwd wordt op in totaal 19 verschillende bodemtypes. Met een baanbrekend digitaal logistiek systeem dat élk spoor bijhoudt, wordt het gewas van elke boer afzonderlijk geoogst, opgeslagen, gemout en gedistilleerd. Op deze manier wordt het terroir van elke boerderij in de spirit vastgelegd, wat het subtiele karakter van de whisky weergeeft, gevormd door het microklimaat en de aarde. Individualiteit en integriteit van veld tot vat, waarbij er slechts één boerderij per keer wordt gedistilleerd.

Land van herkomst Ierland Alcohol 50.0 Subgroep Whisky
Producent Waterford Whisky Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top