Over dit product
Het concept van Waterford The Cuvée is geïnspireerd door de wijnwereld, waar het woord Cuvée welbekend is. Het verwijst in de wijnwereld naar het mengen van verschillende druivenrassen om zo de ultieme wijn te krijgen. Mark Reynier en zijn team hebben dit concept toegepast op de whisky van Waterford. Maar liefst 25 verschillende Waterford Single Malts – elk afkomstig van een individuele boerderij – zijn samen gelagerd in één fles. Alle onderzochte smaken van de verschillende terroirs zijn gehuwd om een ultieme complexiteit samen te brengen.
“The Whole – Greater Than Simply The Sum Of Its Parts”
Deze botteling heeft een bijzonder label op de voorkant, ontworpen door kunstenares Leah Hewson. Het moest een label worden dat anders is dan alle anderen, ontworpen door iemand wie het nogal ongebruikelijk concept van The Cuvée kan visualiseren. Al gauw kwam de jonge Ierse kunstenares Leah Hewson in beeld en ging zij de uitdaging aan om The Cuvée, het concept, de filosofie en de mensen erachter te interpreteren. En dit is gelukt. Meer informatie over het label en de denkwijze hierachter vindt u hier.
Vat samenstelling:
46% First Fill U.S.
22% Virgin U.S.
15% Premium French
17% Vin Doux Naturel
Geïnspireerd door de wondere wereld van de wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, waarbij hij onder andere de voormalig directeur bij Bruichladdich was. Al deze ervaring heeft hij nu samengevoegd en heeft hij in 2015 een voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een ultramoderne distilleerderij. Met 100% Ierse gerst, is de nieuwe Single Farm Origin serie een uber-provenance reeks van gelimiteerde editie natuurlijke whisky’s welke het Ierse land verkennen: één boerderij, één plek tegelijkertijd. Het zijn expressies van precisie en zeldzaamheid, welke de diversiteit van gerst laten zien van individuele Ierse boerderijen en oogsten.
Gerst afkomstig van maar liefst 72 verschillende Ierse boerderijen, waarvan sommige organisch, sommige biodynamisch, en waar gerst verbouwd wordt op in totaal 19 verschillende bodemtypes. Met een baanbrekend digitaal logistiek systeem dat élk spoor bijhoudt, wordt het gewas van elke boer afzonderlijk geoogst, opgeslagen, gemout en gedistilleerd. Op deze manier wordt het terroir van elke boerderij in de spirit vastgelegd, wat het subtiele karakter van de whisky weergeeft, gevormd door het microklimaat en de aarde. Individualiteit en integriteit van veld tot vat, waarbij er slechts één boerderij per keer wordt gedistilleerd.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.