Door naar content
YARDEN Petit Verdot

Over deze wijn

Geuren en smaken van rijp rood en zwart fruit aangevuld met aangename tonen van cederhout, gerookte paprika, bloemen en Frans eiken presenteren zich in Yarden Petit Verdot. Met een opvallende donkerpaarse kleur, is dit een volle gestructureerde en smaakvolle wijn.

Hoewel de Yarden Petit Verdot bij het schenken direct plezier geeft, is dit ook een wijn om weg te leggen en te laten ontwikkelen op fles. Na een aantal jaren geeft deze wijn misschien nog wel meer plezier. Serveer de wijn bij een gegrilde rundersteak, lamsrack met knoflook-kruidenkorst of bij een traditioneel Mexicaans gerecht zoals een bonen tostadas met fris pittige salsa.

De Yarden Petit Verdot wordt geproduceerd van druiven die zijn geteeld in wijngaarden die zijn gecertificeerd zijn voor duurzame wijnbouw en bevinden zich in de centrale en noordelijke Golan. De wijn heeft 18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, waarvan 40% nieuw.

Over het wijnhuis Golan Heights Winery

De wijnen van Golan Heights Winery zijn producten afkomstig uit de Golanhoogte (Israëlische nederzetting).

Zoals overal ter wereld in de beste wijngebieden, draait alles om het "terroir", de combinatie van ondergrond en klimaat, ook bij Golan Heights Winery. Hoewel het in de omgeving van origine een warm klimaat betreft, worden de wijngaarden van dit wijnhuis, door de hoge ligging toch aangemerkt als "cool climate". Dit, in combinatie met de vulkanische ondergrond, maakt dat hun wijnen tot de top van de wereld behoren.

De meest bekende wijngids over Israëlische wijnen, Rogov, geeft Golan Heights Winery 5 sterren en schrijft: "Vanaf het moment dat zij hun eerste wijnen produceerden in 1984, is er geen twijfel dat Golan Heights Winery de regio op de wereldwijnlijst heeft geplaatst. Zij zijn de leider in kwaliteit. De chef-wijnmaker, Victor Schoenfeld, weet goed wat hij doet. Hij heeft zijn opleiding in Californië, Frankrijk en Australië gehad en combineert oude- en nieuwe wereldstijl".

De Yarden wijnen vormen het boegbeeld van het wijnhuis. Hier komen de mooiste druiven van de beste wijngaarden in samen. De naam verwijst naar de rivier de Jordaan (Yarden in het Hebreeuws). Naast de Yarden wijnen zijn er de Gamla wijnen. Gamla was een oude stad op de Golanhoogte, waarnaar deze toegankelijke wijnen zijn vernoemd. Iets minder gecompliceerd maar zeer zuiver. De wijnen uit de Hermon serie zijn gemaakt door meerdere druivensoorten te combineren: ongecompliceerd en lekker bij vele gelegenheden.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Golanhoogte (Israëlische nederzetting) Druiven Petit Verdot Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16-18 °C Houtlagering 18 maanden op Frans eikenhout Groep Wijnen Gerechten

Gegrilde rundersteak, lamsrack met knoflook-kruidenkorst, een traditioneel Mexicaans gerecht zoals een bonen tostadas met fris pittige salsa.

Wijnhuis Golan Heights Winery Appellation Galilea Alcohol 14.5 Smaak Droog Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot ‘The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top