Door naar content

Fantastische Buffalo Trace Cocktail bij Pulitzer Hotel in Amsterdam

30 januari 2018

Fantastische Buffalo Trace Cocktail bij Pulitzer Hotel in Amsterdam

Fantastische Buffalo Trace Cocktail bij Pulitzer Hotel in Amsterdam

Hoe smaakt je favoriete parfum? Als dat een vraag is die je jezelf ooit hebt gesteld, heb je waarschijnlijk slechts een goede inschatting gemaakt en het daarbij gelaten. Barman Andrei Talapanescu van het Pulitzer Hotel dacht daar echter anders over. Het Amsterdamse Pulitzer Hotel is gelegen aan de Prinsengracht, de Keizersgracht en de Reestraat.

Het pas gerenoveerde pand bestaat uit 25 historische grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De Santal 33-geur is overal te ruiken in het hotel’, zo laat Andrei weten. ‘Het is een geur die Pulitzer omhult'. Toen de gasten van het onlangs gerenoveerde Pulitzer Hotel in Amsterdam niet uitgesproken raakten over de nieuw geïntroduceerde 'huisgeur' van het hotel, had barman Andrei Talapanescu een idee: de geur ontleden en deze verwerken in een drietal cocktails. In één van deze cocktails, de Leather, zit ons eigen importmerk Buffalo Trace Bourbon verwerkt. Lees meer over de  drie opmerkelijke cocktails in het volgende artikel: This Hotel Created a Cocktail Menu Le Labo Fans Need to Know About

Buffalo Trace Bourbon

Deze heerlijke bourbon wordt geproduceerd door de Buffalo Trace Distillery uit Frankfort, Kentucky. Het is de oudste continu producerende distilleerderij in Amerika en in het afgelopen decennium heeft Buffalo Trace meer prijzen gewonnen dan enige andere distilleerderij ter wereld. De whiskey is diep amberkleurig en heeft een complex aroma van vanille, mint en melasse. Buffalo Trace is aangenaam zoet van smaak, met tonen van bruine suiker en kruidigheid die eiken verraad, toffee, donker fruit en anijs. Deze soepele whiskey heeft een lange afdronk en een serieuze diepte.

Back to top