Door naar content

Tamdhu Whisky Diner 2019 groot succes!

26 april 2019

Op woensdag 24 april 2019 organiseerde De Monnik Dranken in samenwerking met het Schotse Ian Macleod Distillers een fantastisch Tamdhu Whisky Diner bij The Lobby Fizeaustraat in Amsterdam. Eigenaren van slijterijen, influencers, bloggers en whiskyjournalisten kwamen vanuit heel Nederland richting Amsterdam om deze speciale avond bij te wonen! Gordon Dundas (International Brand Ambassador voor Ian Macleod Distillers, Keeper of the Quaich en tevens alom bekende whiskygoeroe!) was speciaal overgekomen vanuit Schotland. Hij had voor de gasten verschillende interessante premium craft whisky’s meegenomen van het merk Tamdhu Whisky.

Tamdhu Whisky Diner 2019 groot succes

Tamdhu Diner 2019

De avond stond geheel in het teken van Tamdhu Speyside Single Malt Whisky in combinatie met Spaanse tapas pairing. Tamdhu heeft de core range reeds uitgebreid en dit prachtige merk verdient het dan ook om flink in de spotlight te worden gezet! Wat een uitmuntende kwaliteit van de spirit!

Om 16:30 uur werden de gasten hartelijk ontvangen met een prachtige cocktail op basis van Tamdhu 12YO Speyside Single Malt Whisky. Waarna de gasten om 17:00 uur werden begeleid naar de Private Dining Room voor de masterclass. De slogan van Tamdhu Whisky is ‘from Spain to Speyside’.  En dat heeft alles te maken met de Oloroso Sherry vaten die worden gebruikt voor de rijping van Tamdhu Whisky.

Dit werd dan ook door vertaald naar het thema van de avond; een line-up met de whisky's van Tamdhu, gecombineerd met Spaanse tapas. Tamdhu Whisky Diner 2019 groot succes_Gordon Dundas

De line-up bij The Lobby zag er als volgt uit:

• Tamdhu Speyside Single Malt Scotch Whisky 12YO

• Tamdhu Speyside Single Malt Scotch Whisky 15YO

• Tamdhu Speyside Batch Strength batch#3 58,3%

• TAMDHU Speyside Batch Strength batch#4 57,8%

Tevens had Gordon als verassing een new make spirit, een sample gelagerd op American Oak en European Oak meegenomen om de verschillen duidelijk uit te leggen!

Spaanse tapas & Tamdhu Pairing

Gedurende deze masterclass werden bij de verschillende whisky’s verschillende en bijzonder goede Spaanse tapas geserveerd, namelijk;

• Manchego en amandelbrood & Tamdhu 12YO

• Bakkeljauw van kroket met saffraan mayonaise & Tamdhu 15YO

• Spaanse ham op crouton gecomplimenteerd door een heerlijke tomaten chutney & Tamdhu Batch Strenght #3

• Pulpo met aioli en gekonfijte aardappel & Tamdhu Batch Strenght #4

Tamdhu Whisky Diner 2019 groot succes_Tamdhu en Tapas

Whisky Café L&B

Na afloop van deze speciale avond gingen wij met een groep geïnteresseerden richting L&B Whiskybar te Amsterdam. Stipt om 20:40 uur stond de taxi klaar om ons richting L&B Whisky Café te brengen. Bij deze whiskybar staan +/- 2100 whisky’s op de plank! In deze prachtige bar hebben we nog heerlijk genoten van een Glengoyne 15YO en een Smokehead High Voltage om de avond op gepaste wijze mee af te sluiten!

Bedankt

Namens De Monnik Dranken willen wij het personeel van De Lobby Fizeaustraat hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid en hun professionele service van zowel de keuken als de bediening. Daarbij alle gasten voor hun aanwezigheid en enthousiasme.

Tot slot gaat onze dank uit naar Gordon Dundas van Ian Macleod Distillers. Namens De Monnik Dranken waren Floor Zanderink, Thijs van Bavel, Joël de Kock en Frans Temmink van de partij!

Back to top