Door naar content

Kavalan in 2018 grootste whisky attractie van de wereld!

06 februari 2019

Kavalan grootste whisky attractie van de wereld

Kavalan grootste whisky attractie van de wereld!

OLDENZAAL - 6 februari 2019 Met 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Kavalan Distillery de meest bezochte whisky attractie ter wereld, zo onderzocht Matt Evans namens Scotchwhisky.com. Whiskyliefhebbers hebben al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw de mogelijkheid om Schotse distilleerderijen te bezoeken. Maar de laatste jaren heeft het whisky toerisme een enorme vlucht genomen. Nieuwe distilleerderijen spelen handig op deze trend in, zo ook de Kavalan Distillery uit Taiwan.

Kavalan Distillery

De Kavalan Distillery, op een uur rijden van de hoofdstad Taipei, ontvangt jaarlijks dus ruim een miljoen bezoekers. Een bezoek aan deze Taiwanese distilleerderij is dan ook een fantastische belevenis, welke de volgende onderdelen bevat:

  • Ieder uur, op het hele uur, gratis (basis) proeverij van Kavalan whisky, in het bijzondere Spirits Castle en de Great Hall.
  • Do It Yourself (DIY) Blending Lab waar bezoekers hun eigen whisky kunnen blenden en een fles met persoonlijk etiket mee naar huis kunnen nemen.
  • De ruige en schilderachtige kust van Yilan waar de ijskoude winterse wind bijdraagt aan de verlengde oxidatietijd en het unieke rijpingsproces van Kavalan.
  • Kavalan Cooperage; een doorkijkje van buitenaf op de ervaren kuipers die hun werkzaamheden verrichten. Zoals de unieke schaaf-, rooster en blaker-techniek van Kavalan.  Van essentieel belang voor de Solist Vinho Barrique ,die in 2015 bij de Word Whiskies Award de onderscheiding "World' Best Single Malt" won.
  • De enorm populaire Mr. Brown koffieshop, met uitzicht op de Great Hall, waar hele maaltijden worden geserveerd, samen met twee heerlijke versies van de "Taiwanese Coffee" -- de Kavalan-versie van "Irish Coffee".
  • King Car Mr. Brown Castle, bovenop de kliffen met een onvergetelijk uitzicht over het natuurlijke icoon van Yilan; Turtle Island, een actieve vulkaan. De waterbron van Kavalan, het mineraalrijke water van Snow Mountain, wordt op natuurlijke wijze gefilterd door de rijke vulkanische grond van Yilan, hetgeen zorgt voor een kenmerkende fruitige smaak.
  • King Car Orchid Orchard, waar bezoekers  whisky's kunnen proeven tussen honderden orchideeën; de lokale inspiratie voor de bloemrijke toets van Kavalan.

Bezoek de Kavalan Whisky pagina voor meer informatie over deze Taiwanese whisky. Kavalan Taiwanese Whisky_Distillery

Back to top