Door naar content

Geslaagde Edinburgh Gin & Tonic proeverij bij ’t Bockje in Bathmen

15 mei 2019

Geslaagde Edinburgh Gin & Tonic proeverij bij ’t Bockje in Bathmen

Op vrijdagavond 10 mei 2019 vond er bij úw topSlijter 't Bockje in Bathmen een Gin & Tonic proeverij plaats met het mooie assortiment van Edinburgh Gin. Namens De Monnik Dranken was Joël de Kock naar het Sallandse dorpje afgereisd om de aanwezige bezoekers te laten genieten van een aantal heerlijke gin-tonics.

Geslaagde Edinburgh Gin & Tonic proeverij bij ’t Bockje in Bathmen

‘t Bockje Bathmen

't Bockje heeft een grote verbouwing achter de rug. Door een trap midden in de slijterij te bouwen is de kelder bij de zaak getrokken. Een whiskykelder welteverstaan. Als je in de kelder een stukje doorloopt dan kom je in een grote ruimte met een bar die ideaal is voor proeverijen. Eigenaar Gerben geeft aan dat hij altijd whiskyproeverijen heeft georganiseerd, maar nog nooit een gin proeverij. De gasten van de proeverij zijn niet allemaal bekend met gin en gin-tonics, maar laten zich graag verrassen.

Geslaagde Edinburgh Gin & Tonic proeverij bij ’t Bockje in Bathmen

Edinburgh Gin

Edinburgh Gin is opgericht in Edinburgh en is inmiddels één van de populairste premium gins in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels heeft de distilleerderij al meerdere prijzen gewonnen. Naast de 'gewone' gin worden er een aantal likeuren gemaakt op basis van Edinburgh Gin Original (london dry gin). Daar beginnen we de avond mee.

Elderflower Liqueur & Raspberry Liqueur

Bij likeuren denk je niet snel aan gin, maar in deze likeuren komt de gin subtiel in de smaak door. De Edinburgh Gin Elderflower Liqueur is een bloemige likeur die we combineren met prosecco. Het lichtzoete en florale karakter biedt een ideaal welkomstdrankje. De Edinburgh Gin Raspberry Liqueur is van een ander kaliber. Het lijkt alsof je een doos frambozen onder je neus hebt. Natuurlijke smaken zijn typisch voor de likeuren van Edinburgh Gin. In combinatie met een normale tonic en 2 frambozen maakt dit een verfrissend drankje met rijke tonen van rood fruit. Geslaagde Edinburgh Gin & Tonic proeverij bij ’t Bockje in Bathmen

Edinburgh Gin Original & Edinburgh Gin Seaside & Edinburgh Gin Cannonball

Na de likeuren gaan we door naar de klassieke gin-tonic. De Edinburgh Gin Original is een klassieke London dry gin waar de smaak van jeneverbessen en citrus de boventoon voert. Wanneer je deze combineert met een tonic krijg je alles wat je van een klassieke gin-tonic verwacht. Perfect met de schil van een sinaasappel. De Edinburgh Gin Seaside is net iets anders. In deze gin zijn ingrediënten verwerkt die langs de kust van Edinburgh zijn gevonden, zoals blaaswier. Dat geeft de gin een ziltig karakter. Deze is ideaal te combineren met de Mediterranean tonic van Fever Tree en de schil van een grapefruit.

De laatste London dry gin is de Edinburgh Gin Cannonball. Omdat het alcoholpercentage 57.2% is verwachten alle gasten een bom. Maar het tegendeel is waar. Gecombineerd met een tonic en de schil van een citroen komen de smaken mooi in balans.

Edinburgh Gin Rhubarb & Ginger Liqueur

Edinburgh Gin Rhubarb & Ginger Liqueur

Als laatste weer een likeur. De Edinburgh Gin Rhubarb & Ginger Liqueur is een gewaagde verrassing. De smaak is zeer uitgesproken en wellicht niet voor iedereen weggelegd. Desalniettemin is deze likeur dé favoriet van het Verenigd Koninkrijk. Gecombineerd met een ginger ale wordt de smaak van gember versterkt. Een schijfje limoen zorgt voor frisse citrustonen. Na de laatste mix gaan een aantal gasten zelf nog aan de slag met de verschillende gins, likeuren en tonics. Het is mooi om te zien hoe iedereen een eigen smaak heeft en er verrassende combinaties worden gecreëerd.

Bedankt

De kelder van Slijterij ’t Bockje is een geweldige locatie met alle faciliteiten die een gin-tonicproeverij nodig heeft. Hartelijk dank aan Gerben, zijn collega’s en vrienden die hebben geholpen bij het organiseren van deze mooie proeverij! 

Geslaagde Edinburgh Gin & Tonic proeverij bij ’t Bockje in Bathmen

Back to top