Door naar content

Wijnliefhebbers in Goor ontdekken Pellegrino

28 februari 2020

Siciliaanse wijnen van Carlo Pellegrino

De Siciliaanse wijnen van Carlo Pellegrino stonden centraal op de door Mitra Voortman georganiseerde wijn-spijsproeverij in Goor. Eigenaar Arjan Voortman had op vrijdagavond 28 februari een 15-tal gasten uitgenodigd bij Café Spek aan de Hengevelderstraat in Goor.

Enthousiast als altijd liet sommelier Niek Beute de aanwezigen kennis maken met het moois dat Pellegrino te bieden heeft. Bij iedere 2 wijnen kwam er  Voor sommige van de aanwezigen was het voor het eerst om een proeverij als deze mee te maken.

Nero d'Avola & Ulysse Etna Rosso

De gulle, zonovergoten stijl van een dieprode Nero d’Avola als Tripidium viel bij hen bijzonder in de smaak. De veel ervarener wijnliefhebbers, die ook op deze avond waren afgekomen, waren juist zeer gecharmeerd van de subtiele en verfijnde nuances van de Ulysse, een Etna Rosso, afkomstig van de hellingen van de gelijknamige vulkaan.

En de bijzondere Marsala’s bleken een openbaring voor iedereen. Eens te meer bleek dat wijnen van Carlo Pellegrino “voor elk wat wils” te bieden hebben.

29 verschillende soorten Marsala wijnen

Wist u overigens dat er 29 verschillende soorten Marsala wijnen bestaan? Van zoet tot droog, van goudkleurig amber tot rood en bovendien van allerlei verschillende leeftijden. De rode Marsala wordt alleen nog geproduceerd door Pellegrino en wel van nero d’avola.

Back to top