Door naar content

Glen Scotia komt met Campbeltown Festival Editie 2021!

21 april 2021

Ter ere van het jaarlijkse Campbeltown Malts Festival brengt Glen Scotia een gelimiteerde festival-editie uit. Dit keer geen geturfde, maar ongeturfde variant met een finish op wijnvaten uit de Bordeaux. Deze inmiddels beroemde festival-botteling is momenteel onderweg naar Nederland.

Glen Scotia Festival Botteling 2021

Voor deze whisky is een aantal ongeturfde distillaties uit de periode 2009-2011 geselecteerd. De rijping heeft plaatsgevonden in first fill bourbon barrels om zo het kenmerkende Glen Scotia karakter te verkrijgen. Onder toeziend oog van master blender Michael Henry volgde een finish van 5 maanden op first-fill Bodeaux-vaten uit de Medoc.

Zodra er een perfecte balans is bereikt tussen het rode fruit van de wijnvaten en de klassieke fruit-, kruiden- en maritieme tonen van Glen Scotia wordt de whisky 3 maanden gehuwd op refill bourbonvaten waarna de whisky werd gebotteld op een vatsterkte van 56,1% alc.

Proefnotitie  
Kleur: Amber.
Neus: Rode bessen, bloemige tonen van rozen en violet met heidehoning en maritiem van karakter.
Smaak: Honingzoete zoetheid met levendige aardbei en appel. Limoen, citrus, vanille en getoast eiken.
Afdronk: Lang met verwarmende kruiden van kaneel en anijs.
   
Art.nr. 109188 GLEN SCOTIA 10YO Campbeltown Festival Edition 2021 Bordeaux Cask Finish 0.70 ltr.
Verwachte uitlevering: Vanaf week 18

Campbeltown Malts Festival 2021

Elk jaar in mei organiseert Campbeltown haar jaarlijkse whisky festival. Men kan de distilleerderijen bezoeken, deelnemen aan whisky-diners en proeverijen, er zijn ambachtelijke kraampjes, live muziek en lokale voedselproducenten laten proeven wat zij in huis hebben. Hiermee is dit evenement zoveel meer dan alleen een whiskyfestival. Het is een ode aan Campbeltown, waarbij de prachtige whisky's uit het voormalige 'Whiskyopolis’ centraal staan. Glen Scotia Glen Scotia Distillery is één van de drie nog actieve distilleerderijen in Campbeltown. Deze limited edition is dan ook gelanceerd ter ere van het Campbeltown Malts Whisky 2021.

Dit jaar zal het event online plaatsvinden. De lancering van het virtuele event zal naar verwachting rond 7 juni zijn. Hiervoor worden nog links beschikbaar gemaakt waar men kan inloggen voor virtuele tastings / tours met o.a. de festival botteling.

Allocatie

De allocatie van deze limited edition verloopt via Arjan Hartkamp / de Verkoop Buitendienst van De Monnik Dranken. De verwachting is dat wij vanaf week 18 kunnen uitleveren en vanzelfsprekend geldt OP=OP! De Monnik Dranken heeft een beperkte allocatie derhalve kunnen wij niet garanderen dat iedereen de gevraagde aantallen ontvangt.

Campbeltown

Glen Scotia Single Malt Whisky

Campbeltown, een klein stadje op het schiereiland Mull of Kintyre, kreeg ooit de bijnaam ‘Spiritsville’ of ‘Whiskyopolis’ en zelfs ‘The Whisky Capital of the World’. Dit vanwege het enorme aantal (meer dan 30) distilleerderijen die in dit kleine stadje waren gevestigd.

Vandaag de dag zijn er slechts 3 over, waaronder Glen Scotia!

Back to top