Door naar content

Hampden Estate LROK The Younger onderweg naar Nederland

23 augustus 2021

Hampden Estate is één van de oudste suikerplantages van Jamaica. Er wordt al meer dan drie eeuwen rum geproduceerd. Het unieke en onmiskenbare aromatische bouquet waar Hampden zo bekend om staat vinden we ook terug in de nieuwste gelimiteerde editie van Hampden: LROK The Younger.

LROK The Younger

Hampden Estate staat bekend om het produceren van een grote verscheidenheid aan distillaten. Afhankelijk van meerdere parameters, zoals de duur van de fermentatie of het toevoegen van dunder (de overblijfselen van een vorige distillatie), krijgt een rum een bepaalde mark.

De mark LROK staat voor Light Rum Owen Kelly en is één van de marks geproduceerd op Hampden Estate en refereert aan een rum met een hoge concentratie esters, van 200 tot 400 g/hLPA.

Hampden Estate LROK The Younger heeft 5 jaar gerijpt in het tropische klimaat van Jamaica, het combineert aromatische intensiteit door haar tropische rijping met de frisheid van een jonge rum.

Proefnotitie  
Neus: Delicaat. Mango, banaan, peper en tonen van vernis/lak.
Smaak: Zacht en smaakvol. Verse ananassap en sinaasappelschil.
Afdronk: Lang en prettig. Warme suikerriet sap en kruidnagel.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

Art.nr. 112463 HAMPDEN Estate LROK The Younger 2016

De verwachting is dat wij vanaf week 36 kunnen beginnen met uitleveren. Het betreft een beperkte allocatie en derhalve geldt: OP=OP!

 

Rum

Hampden Estate Rum

Hampden Estate staat bekend om zijn natuurlijke en back-to-basic manier van rum produceren. De distilleerderij ligt in het noordwesten van Jamaica en maakt rum van uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Dankzij de extreem uitgebreide fermentatie met natuurlijke gisten ontstaat er een hoog niveau van esters. Dit geeft Hampden Rum een zeer herkenbaar smaakprofiel

Back to top