Door naar content
Hampden Estate Rum

Hampden Estate is één van de oudste suikerplantages van Jamaica. Gelegen in het noordwesten van Jamaica, in het gebied van Trelawny, bevindt zich de prachtige distilleerderij van Hampden. Trelawny staat historisch gezien bekend als dé Grand Cru van Jamaicaanse rum en wordt gekenmerkt door een ongelooflijke biodiversiteit.

Aan de ene kant kijkt het gebied uit op de Caribische zee en de vruchtbare vlaktes in het noorden. Aan de andere kant, richting het zuiden, bevindt zich Cockpit Country: een volledig ongerept bergachtig gebied bedekt met tropisch bos en de thuisbasis van de laatst overgebleven Jamaicaanse krokodillen, verschillende inheemse vogelsoorten en de gigantische gele staartvlinder.

“The Five Pillars”

Hampden Estate staat bekend om zijn natuurlijke en back-to-basic manier van productie en distilleren. Vijf fundamentele en objectieve overwegingen welke Hampden Estate misschien wel de beste distilleerderij van de wereld maakt, worden ‘the five pillars’ genoemd:

1. Bronwater

Er wordt tijdens de verschillende productiefasen uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijk bronwater!  Via een eigen bergwateropvangsysteem wordt water gebruikt en dit vormt een kernelement in het unieke karakter van de rum.

2. Wilde fermentatie

Er wordt gebruik gemaakt van extreem uitgebreide fermentatie met natuurlijke gisten. De technieken gebruikt tijdens het proces komen uit de 18e eeuw en creëren een zeer hoog niveau van esters die een onmiskenbaar profiel geven aan de rum.

3. Alleen pot still distillatie

 100% ambachtelijke distillatie in koperen ‘double retort pot stills’. De double retort is de klassieke Jamaicaanse pot still. Hampden Estate is één van de weinige distilleerderijen dat nog steeds deze manier van distillatie gebruikt en heeft momenteel vier operationele pot stills. De oudste daarvan is een John Dore, welke in 1960 werd geïnstalleerd en 7650 liter kan bevatten. Het distillatieproces duurt ongeveer zeven uur, waarna de rum op ongeveer 82% ABV uitkomt.

4. Tropische rijping

De rum wordt volledig gerijpt in de tropen met een minimale leeftijd van 7 jaar, wat ongeveer gelijk staat aan 25 jaar rijping in Europa.

5. Suikervrij

 Natuurlijke kleur en geen toegevoegde suikers in de rum.

Een stap terug in de tijd..

De distilleerderij geeft je het gevoel alsof je een stap terug in de tijd gaat. Onveranderd sinds de 18e eeuw met oude houten krakende vloeren, geflankeerd door tientallen kegelvormige houten vaten waar de fermentatie plaatsvind. Voor iedereen die de magie van het fermentatie proces begrijpt is Hampden een droom. Het fermentatieproces duurt 8 tot 15 dagen en vindt plaats in houten kuipen, door wilde gisten welke leven en zich voortplanten in de fermentatie ruimtes. 

 

Website: https://www.hampdenestaterum.com/

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top