Door naar content
HAMPDEN Estate Pure Jamaican Rum 46% 0,70 ltr. HAMPDEN Estate Pure Jamaican Rum 46% 0,70 ltr. HAMPDEN Estate Pure Jamaican Rum 46% 0,70 ltr.

Over dit product

Geproduceerd met unieke en deels geheime methodes die sinds de 18e eeuw onveranderd zijn gebleven. Het resultaat is een distillaat met een duidelijk aromatisch profiel dat grotendeels te danken is aan een extreem hoog gehalte aan esters. De rum heeft 8 jaar gerijpt in het tropische klimaat van Jamaica, wat bijna gelijk is aan 25 jaar rijping in Europees klimaat. 

Bronwater, natuurlijke gisten, 100% pot still, tropische veroudering en suikervrij.

Proefnotities:
Neus: Weelderig en intens met tonen van gekarameliseerde appel en zoete kruiden gemixt met een delicate toets van rokerigheid.
Smaak: Fascinerend, tegelijkertijd erg smooth, maar ook droog. Zeer plezierige tonen van hout, tropische vruchten en hars.
Afdronk: Uitdagende afdronk met afwisselend tonen van hout en tropisch fruit.

 

Hampden Estate is één van de oudste suikerplantages van Jamaica. Gelegen in het noordwesten van Jamaica, in het gebied van Trelawny, bevindt zich de prachtige distilleerderij van Hampden. Trelawny staat historisch gezien bekend als dé Grand Cru van Jamaicaanse rum en wordt gekenmerkt door een ongelooflijke biodiversiteit. Aan de ene kant kijkt het gebied uit op de Caribische zee en de vruchtbare vlaktes in het noorden. Aan de andere kant, richting het zuiden, bevindt zich Cockpit Country: een volledig ongerept bergachtig gebied bedekt met tropisch bos en de thuisbasis van de laatst overgebleven Jamaicaanse krokodillen, verschillende inheemse vogelsoorten en de gigantische gele staartvlinder.

De distilleerderij voelt alsof je een stap terug in de tijd doet, het is onveranderd sinds de 18e eeuw. Het 'Boiling House' is gewijd aan fermentatie. Oude houten vloeren, waar tientallen kegelvormige houten vaten zich bevinden waarin de fermentatie plaastvind. Bij Hampden is fermentatie als een droom voor iedereen die de magie en het mysterie van dit proces kan begrijpen dat meel in brood veranderd, druiven in wijn en gefermenteerd suikerriet in rum. Het proces duurt tussen de 8 en 15 dagen en vindt plaats in houten kuipen. Dit gebeurt door de wilde gisten welke hier leven en zich reproduceren in de fermentatiekamers. 

In een andere deel van de distilleerderij bevinden zich Hampden's vier inconische pot stills, welke het hart vormen van de distilleerderij. Aangrenzend aan het hoofdgebouw zijn de rijpingskamers en het grote 'zwembad' waar het pure suikerriet azijn wordt geproduceerd, welke, toegevoegd aan de fermentatiefase, Hampden rum zijn unieke en onmiskenbare aromatische boeket geeft. 

Land van herkomst Jamaica Alcohol 46.0 Subgroep Rum
Producent Hampden Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top