Door naar content

Kavalan Distillery breidt range uit met Distillery Select No.2

19 januari 2021

Na het succes van de eerste versie, is het tijd om de Distillery Select reeks uit te breiden met No.2. Elke whisky in deze range laat de verschillende facetten van Kavalan’s onderscheidende karakter laat zien.

Kavalan Distillery Select reeks

Het is ondertussen meer dan 2 jaar geleden dat Kavalan de eerste whisky uitbracht in de Kavalan Distillery Select reeks. De Kavalan Distillery Select werd in november 2018 op de markt gebracht om een entry-level Kavalan whisky te creëren.

Het idee hierachter was om een toegankelijke whisky te creëren, welke puur heerlijk is om van te nippen, maar ook in cocktails en voor de high-end horeca een ideale single malt whisky voortbrengt. En dat is gelukt! De unieke tropische fruitgeuren - kenmerkend voor Kavalan - zorgen samen met een vakkundig blendproces voor een rijke, maar zacht gelaagde smaak.

Kavalan Distillery Select No.2 Single Malt Whisky

Waar Distillery Select No.1 het resultaat van het rijpen in verschillende type vaten liet ziet, met een groot deel sherry-vaten, ligt de focus van de Distillery Select No.2 op de kruidige en de bloemige kant van Kavalan. Het rijpen gebeurt in vaten waar eerst Kavalan in heeft gerijpt, grotendeels ex-bourbon vaten.

109736 Kavalan Distillery Select No2 Single Malt Whisky 0,70 ltr

Proefnotities:
Kleur: Goud amber.
Neus: Bloemig, zoet en kruidig. Aroma’s van meloen, kaneel, nootmuskaat, jasmijn en kers.
Smaak: Zoet en elegant. Hier ook weer bloemige en kruidige tonen, welke worden aangevuld met lichte toetsen van leer, honing, sesam en gedroogde vijg.
Afdronk: Een lange en geurige finish.

Kavalan Distillery Select No.2 is per direct leverbaar.

Nieuwe uitmonstering

Naast de uitbreiding van de Distillery Select reeks, zal deze ook een verandering ondergaan in de verpakking. Hierdoor wordt er meer duidelijkheid verschaft in de verschillende whisky’s in deze range en is deze ook duidelijker te onderscheiden van de core-range. Kavalan Distillery Select No.1 Single Malt Whisky, eerder bekend als Kavalan Distillery Select, zal deze verandering ook ondergaan. Aan de inhoud van deze whisky verandert overigens niks.

De nieuwe uitmonstering wordt medio februari in ons magazijn verwacht.

Back to top