Door naar content

Bob Dalgarno van Glenturret uitgeroepen tot Global Master Distiller

29 maart 2021

Tijdens de Icons of Whisky Awards 2021 is whiskymaker Bob Dalgarno uitgeroepen tot Global Master Distiller. Een fantastisch resultaat en een mooi vervolg op zijn eerder dit jaar ontvangen titel tot Master Distiller of the Year Scotland.

Bob Dalgarno

In 2019 werd de Glenturret distilleerderij overgenomen en sindsdien staat Master Distiller Bob Dalgarno aan het roer bij de oudste nog werkende distilleerderij van Schotland. Samen met Distillery Manager Ian Renwick werd de gehele range van Glenturret in september 2020 vernieuwd.

De recente ontwikkelingen bij Glenturret zijn goed ontvangen in de whiskywereld. Zo ontvingen Bob en Ian mooie awards tijdens de Icons of Whisky Scotland. Whiskymaker Bob Dalgarno werd bij deze competitie bekroond als Master Distiller of the Year Scotland en Distillery Manager Ian Renwick werd geprezen in de categorie Distillery Manager of the Year.

Global Master Distiller
Dat Bob Dalgarno nu ook verkozen is tot Global Master Distiller is een fantastisch resultaat en nogmaals een mooie erkenning dat men bij Glenturret de juiste weg is ingeslagen.

Bij Glenturret draait alles overigens nog steeds om traditie en vakmanschap. Sinds 1763 wordt hetzelfde distillatieproces gehanteerd en het water is nog altijd afkomstig uit het verderop gelegen Loch Turret.

 

The Glenturret

Oudst werkende distilleerderij van Schotland

The Glenturret Single Malt wordt sinds 1763 volledig met de hand vervaardigd in de oudste nog werkende distilleerderij van Schotland. De exclusieve kleine batches worden gekenmerkt door uitstekende kwaliteit en voortreffelijke smaak. Met zijn unieke herkomst en vakbekwame mensen met grote passie zorgt een glas whisky van The Glenturret voor momenten om te koesteren.

Back to top