Door naar content

‘Dictador Generations en Lalique’ een bijzondere samenwerking

05 maart 2021

Vorig weekend werd één van de duurste flessen rum ooit geveild via veilinghuis Sotheby’s. Het ging hierbij om de ‘proof bottle’ van Dictador Generations en Lalique, een unieke samenwerking tussen de Colombiaanse rum producent Dictador en de Franse kristalglasproducent Lalique.

De karaf door Lalique

Lalique is één van de meest gerenommeerde kristalglashuizen van Frankrijk en staat symbool voor unieke knowhow en vakmanschap met een direct eigen en herkenbare stijl. Nog nooit eerder is Lalique een samenwerking aangegaan met een rum producent. De karaf is ontworpen door de artistiek en creatief directeur van Lalique, Mark Larminaux. Tijdens zijn bezoek aan Cartagena in Colombia, de geboorteplaats van Dictador rum, werd hij hier geïnspireerd door de magische en mysterieuze schoonheid van de Caribische Zee. Bij het ontwerpen van de fles heeft hij deze sfeer vastgelegd door golfpatronen aan te brengen. Wanneer het licht op het matte en heldere kristalglas van de fles valt, reflecteert dit de glinsterende reflecties van de Caribische Zee. Er zullen slechts 300 flessen worden geproduceerd, welke stuk voor stuk met de hand worden gemaakt.

De rum door Dictador

De rum in de fles is minstens zo bijzonder als de fles zelf. Het is een blend van rum geproduceerd in 1976, gerijpt in Amerikaans eiken- en portvaten. De blend is gemaakt door Dictador’s master distiller Hernan Parra en zijn vader Dario – het is tevens de eerste keer ooit dat vader en zoon samen een expressie hebben gecreëerd. Het is dan ook een eerbetoon aan de familie Parra, wie sinds 1913 rum distilleert in Cartagena.

 

Dictador Generations en Lalique 1976 43%
Artikelnummer: 112543
Proefnotities  
Kleur: Diep amber.
Neus: Vers gepolijst hout met tonen van leer, rijpe pruimen en een vleugje kruidnagel. Daarna cacaopoeder met lagen van zwarte kersen, nootmuskaat, kaneel. Aan het eind gegrilde ananas en een toets van rozenblaadjes.
Smaak: De smaak opent met een diepe toon van pure chocolade, een vleugje gebrande sinaasappelschil en kruidnagel. Daarna nootmuskaat, leer en vanillestokjes uit Madagaskar. De extra complexiteit wordt toegevoegd door tonen van koffie en een toets van steranijs.
Afdronk: Rokerige tonen van tabak, welke worden bijgestaan door kruidig eikenhout en een lichte zoetheid van rozijnen, gestoofde pruimen, dadels en vijgenblad. De afdronk wordt gecomplimenteerd door rijke tonen van donkere chocolade en meer droge en aardse kruidige eikentonen.

De veiling via Sotheby’s

Fles nummer 0 van de 300, de zogenoemde ‘proof bottle’ , werd gebruikt voor het ontwerp van deze limited edition. Deze bijzondere fles werd voor maar liefst £ 30.000,00 geveild via het veilingplatform Sotheby’s.

Hierbij komt de opbrengst ten goede aan het Art Masters project, een liefdadigheidsinstelling die zich richt op natuurbehoud in de Colombiaanse jungle en de verspreiding van de Street Art cultuur.

Beschikbaarheid

Dictador Generations en Lalique 1976 43% is uitsluitend beschikbaar op aanvraag en de allocatie verloopt via de Verkoop Buitendienst van De Monnik Dranken. De verwachting is dat wij de fles vanaf week 14/15 kunnen uitleveren.

Dictador Rum

Dictador rum is een high-end rummerk met een zeer interessante 'Fine & Rare' divisie.

Dictador is een Colombiaans rummerk. Het tropische klimaat zorgt hier voor ultieme omstandigheden om suikerriet te verbouwen. De combinatie van water en land zorgt ervoor dat men exceptionele rum kan produceren, waarin de Colombiaanse afkomst duidelijk herkenbaar is.

Back to top