Door naar content

Scallywag van Douglais Laing favoriet op whiskyproeverij voor het goede doel

15 maart 2021

Op vrijdagavond 12 maart 2021 organiseerde Leo Club Oldenzaal een Douglas Laing whiskyproeverij. De proeverij stond onder leiding van Ronald Anneveldt en de opbrengst van deze avond komt ten bate van het goede doel.

Leo Club Oldenzaal

De Leo Club Oldenzaal is een serviceclub voor jonge mensen in de omgeving van Oldenzaal met als doel service te bieden aan mensen, dieren en organisaties die het nodig hebben. Dit doen zij door het opzetten van acties om geld bij elkaar te halen om lokaal, regionaal en wereldwijd hulp te bieden.

De actie

Geïnteresseerden – boven de 18 jaar – konden zich vooraf aanmelden en ontvingen een proefpakket. Dit pakket kostte € 30,- per stuk. De opbrengst van de proeverij wordt geschonken aan het goede doel. Daarnaast konden de deelnemers genieten van een educatieve, maar bovenal van een gezellige avond.

Met de opbrengst van deze proeverij zullen zij onder andere Voedselbank Oost Twente ondersteunen, maar ook de horecazaken die altijd voor hen klaarstaan tijdens hun acties, namelijk: Stadshotel Ter Stege, Café de Bestemming en QuaKoken.

De exacte opbrengst wordt nog uitgerekend en zal op korte termijn worden gecommuniceerd op de (social media) kanalen van de Leo Club.

Douglas Laing proefpakket

In het kistje zaten 5 whiskysamples van 2cl, een brief met instructies en een handige placemat. Daarnaast bevatte het proefpakket smaakvolle crackers en heerlijke Smaqsaus van Quakoken te Oldenzaal.

De proeverij

Ronald Anneveldt nam – live vanuit Stadshotel ter Stege – de 181 deelnemers mee op een inspirerende reis langs de whiskyregio’s van Schotland.

Dit deed hij aan de hand van de Remarkable Regional Malts van Douglas Laing. Deze Remarkable Regional Malts zijn een ode aan de Schotse whiskyregio’s.

De blended malts The Epicurean, Timorous Beastie, Scallywag, Rock Island en Big Peat hebben allemaal hun eigen verhaal en nemen zowel de beginnende whiskydrinker, als de echte whiskykenner mee op een fascinerende reis rond de whiskyregio’s van Schotland. Uit de reacties was te merken dat Scallywag de favoriet was van de avond.

Scallywag Speyside Blended Malt Whisky

Scallywag vertegenwoordigt de Speyside en is een blend van de allerbeste whisky’s uit deze regio. Deze blend is samengesteld door master blender Fred Laing en bevat onder andere single malt whisky’s van Mortlach, Macallan en Glenrothes.

Door de rijping op sherryvaten heeft de Scallywag een uitgesproken volle en donkere kleur verkregen.

De naam en vormgeving dankt de whisky aan de liefde van de Douglas Laing familie voor Fox Terriërs. Deze honden staan bekend om hun lieve maar toch ook ondeugende karakter. De naam Scallywag en het ontwerp met de Fox Terriër zien zij als het meest passend voor deze rijkelijk gekruide en heerlijk zoete malt whisky.

Proefnotitie  
Neus Een zoet gekruid karakter, vanille.
Smaak Zoet gestoofd fruit, kerstpudding, pure chocolade, kruidig.
Afdronk Sinaasappelschil, zoete tabak, cacao en rijke vruchtencake.

De tasting duurde – inclusief pauze - ongeveer 1,5 uur en werd uitgezonden via een Youtube Livestream. Vragen konden gesteld worden in het chatvenster en deze werden uitvoerig behandeld door Ronald. Het professionele camera- en audiowerk werd verzorgd door Stonecreek AV.

Bedankt

Langs deze weg willen iedereen danken die deze tasting mogelijk hebben gemaakt. In het bijzonder de enthousiaste deelnemers en Stonecreek AV voor het professionele camera- en audiowerk.

Scotch Whisky

Schotse whisky's bij De Monnik Dranken

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Schotse whisky, de verschillende whiskyregio's en onze Schotse whiskymerken? Bekijk dan onze Schotse whiskypagina.

Back to top