Door naar content
Remarkable Regional Malts Douglas Laing

De Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts zijn een ode aan het beste dat de whisky regio’s in Schotland te bieden hebben. De eigentijdse labels van de Remarkable Regional Malts zijn ware ‘eye catchers’ waar menig whisky liefhebber voor warm zal lopen.

De blended malts Big Peat, Scallywag, Timorous Beastie en Rock Island hebben allemaal hun eigen verhaal en nemen zowel de beginnende whiskydrinker, als de echte whiskykenner mee op een opmerkelijke reis rond de whiskyregio’s van Schotland.

Big Peat Islay Malt Whisky

De naam spreekt boekdelen; Big Peat is een stevige Islay Malt met ook een zoete kant. Deze whisky combineert een zware rokerige, ziltachtige, ook wel as-achtige selectie van malts uitsluitend afkomstig van het magische whiskyeiland Islay. Ardbeg, Caol Ila, Bowmore en (zelfs de inmiddels gesloten) Port Ellen zitten in deze mooie blend van Single Malts.

Timorous Beastie Highland Malt Whisky

De originele Timorous Beastie, onsterfelijk gemaakt in een bekend Schots gedicht genaamd ‘To a Mouse’, was een kleine, verlegen veldmuis. Daarentegen is deze whisky niet voor watjes! Deze niet koud gefilterd ‘vatted malt’ gebotteld op 46.8% alcohol sterkte is een combinatie van zorgvuldig geselecteerde Highland Malts – gedistilleerd bij, onder andere, Glen Garioch, Dalmore en Glengoyne.

Scallywag Speyside Malt Whisky

Scallywag is een blended malt gemaakt met alleen de beste Speyside Malts, met onder andere Mortlach, Macallan en Glenrothes. Deze whisky heeft een uitgesproken rijke, donkere kleur dankzij de vele mooie Spaanse Sherry Butts waar de whisky in heeft liggen rijpen. Het resultaat is een zeer charmante malt met een rijk gekruid karakter, gecombineerd met vanille (uit de gebruikte bourbon vaten), zoet gestoofd fruit, kerst pudding, donkere chocolade en zoete tabak.

Rock Island Malt Whisky

Deze whisky is een eerbetoon aan de zee. Rock Island is een blended malt whisky gecreëerd met behulp van de fijnste Island Single Malts zoals Jura, Islay, Arran en Orkney. Het openbreken van een oester wordt beloond door het vinden van een parel. Echter de ware schat is hier te vinden in de verborgen, smaakvolle verfijning, rijk aan de geuren van de zee. Gebotteld op 46.8% alcohol sterkte, traditioneel zonder bijkleuren en ‘chill-filtering’, heeft deze kleine juweel een maritiem karakter; rijk aan zeezout, zoete peat, rook, honing en peper.

The Epicurean Lowland Malt Whisky

The Epicurean verteld een verhaal van een welgestelde maar enigszins ‘cheeky’ man uit Glasgow die rijkelijk genoot van goed eten en drinken. Een echte fijnproever in optima forma. The Epicurian is een blend van de mooiste Lowland Malts van Schotland.

The Gauldrons Campbeltown Malt Whisky

The Gauldrons is een Campbeltown "vatted" malt en de zesde toevoeging aan de serie Remarkable Regional Malts van Douglas Laing.

Baai van de stormen

The Gauldrons Letterlijk vertaald betekent The Gauldrons; 'baai van de stormen'. In deze roemruchte donkere stormachtige baai begint de legende van King Robert the Bruce: Meerdere pogingen van Robert the Bruce om Schotland te bevrijden van de Engelsen waren op niets uitgelopen.

Spin

Na weer een nederlaag werd koning Robert verbannen naar Rathlin Island. Het zag er slecht voor hem uit. Kon hij het opbrengen om nog verder te strijden? In het dak van zijn grot zag Robert een klein spinnetje dat steeds tevergeefs probeerde om een web te maken.

Onafhankelijkheid van Schotland

De spin gaf niet op en na talloze pogingen slaagde de spin alsnog. Het doorzettingsvermogen van de spin inspireerde Robert the Bruce en leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van Schotland. Deze oude legende komt terug op de verpakking van The Gauldrons door de afbeelding van de spin en het web.

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top