Over dit product
De populaire Islay Blended Malt whisky dat al 15 jaar enorm geliefd is onder whiskyliefhebbers, komt voor zijn 15-jarige jubileum met een Red Wine Cask Finish. De zwaar rokerige, ziltige, en asachtige malts die terug zijn te vinden in Big Peat combineren in deze botteling met het fruitige en nootachtige van de rode wijnvaten. Elke slok zorgt voor een feest aan smaken!
Verpakt in een aantrekkelijke retroachtige cadeauverpakking met daarop allerlei elementen die Big Peat zo uitzonderlijk maken. Een ideaal geschenk voor tijdens de feestdagen! Gebotteld op een alcoholpercentage van 50%, uiteraard met natuurlijk kleurbehoud en zonder sprake van koude filtratie.
Proefnotities
Neus: Verwarmend, aards en rokerig met zwarte bosvruchten, vanille en butterscotch.
Smaak: Fruitig en nootachtig met toffee en pure chocolade.
Afdronk: Lange en aanhoudend met zelfgebakken kruiden en een droge turfrook.
Douglas Laing & Co werd bijna 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende maker en leverancier van de beste Schotse whisky's, met een specialisatie in Single Casks, Single Malts en Small Batch Malt Scotch whisky's
Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Fred Douglas Laing en is nog steeds eigendom van familie Laing en wordt ook nog steeds gerund door de familie, tegenwoordig in de personen van Fred Laing Jr en zijn dochter Cara Laing.
De bedrijfsfilosofie van Douglas Laing is om zo te bottelen als de distilleerder het bedoelt: dat wil zeggen, op hoge sterkte en non-chill gefilterd, zodat het robuste en unieke karakter van de whisky behouden blijft. De reputatie van Douglas Laing en de vele awards die zij hebben weten te behalen door de jaren heen, zijn het bewijs van dit ethos.
Het mooie portfolio met Douglas Laing merken omvat:
Remarkable Regional Malts: The Epicurean (Lowland), Timorous Beastie (Highland), Scallywag (Speyside), Rock Island (Islands) Big Peat (Islay), The Gauldrons (Campbeltown).
Exceptional Single Casks: Provenance, Old Particular en Xtra Old Particular (XOP).
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.