Over dit product
In het Glasgow van de jaren 30 van de vorige eeuw, was The Epicurean het middelpunt van elk feest. Overal waar hij binnenkwam om van een dram te genieten, werd hij omringd door aanbidders en wist hij ze aan zijn lippen te kluisteren door spannende verhalen over verre reizen, interessante ontmoetingen en heerlijk eten en dito drinken te vertellen. Deze expressie eert deze kleurrijke charmante, charismatische en humoristische persoonlijkheid. The Epicurean combineert een aantal van de mooiste Lowland Malts; een combinatie van het beste dat het oosten en het westen van Schotland te bieden heeft. In ware Douglas Laing stijl, zonder kleuring of chill-filtratie en gebotteld op 46,2% alcohol.
Proefnotities:
Kleur: Lichtgoud.
Neus: Rijk aan gerst, citroen, bloemen en kruiden.
Smaak: Mondvullend zoet, gemalen suiker, gebrande citrus, gemengde kruiden, tijm, perziken en harde snoepjes.
Afdronk: Kruidig karakter met amandelen, gemaaid gras en gebrande suiker.
Serveersuggestie:
The Epicurean The Horse's Neck
Douglas Laing & Co werd bijna 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende maker en leverancier van de beste Schotse whisky's, met een specialisatie in Single Casks, Single Malts en Small Batch Malt Scotch whisky's
Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Fred Douglas Laing en is nog steeds eigendom van familie Laing en wordt ook nog steeds gerund door de familie, tegenwoordig in de personen van Fred Laing Jr en zijn dochter Cara Laing.
De bedrijfsfilosofie van Douglas Laing is om zo te bottelen als de distilleerder het bedoelt: dat wil zeggen, op hoge sterkte en non-chill gefilterd, zodat het robuste en unieke karakter van de whisky behouden blijft. De reputatie van Douglas Laing en de vele awards die zij hebben weten te behalen door de jaren heen, zijn het bewijs van dit ethos.
Het mooie portfolio met Douglas Laing merken omvat:
Remarkable Regional Malts: The Epicurean (Lowland), Timorous Beastie (Highland), Scallywag (Speyside), Rock Island (Islands) Big Peat (Islay), The Gauldrons (Campbeltown).
Exceptional Single Casks: Provenance, Old Particular en Xtra Old Particular (XOP).
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.