Door naar content

GlenAllachie Wine Cask Finish Series

04 mei 2021

De Wine Cask Finish Serie van GlenAllachie is een limited edition-reeks met drie single malt whisky’s die een finish van bijna 24 maanden op wijnvaten uit Italië, Frankrijk en Spanje hebben ondergaan.

Wine Cask Finish Series

De GlenAllachie Distillery - onder leiding van Billy Walker - is onder andere bekend vanwege het uitgekiende vatenmanagement dat men hanteert. In mei 2021 introduceren Billy Walker en co de Wine Cask Finish Serie. Dit is een vervolg op de succesvolle release van de Virgin Oak Series in oktober 2020.

Wijnvaten zorgvuldig geselecteerd
Billy Walker heeft na een zorgvuldige selectie gekozen voor premium wijnvaten uit Italie, Frankrijk en Spanje.

De whisky heeft in eerste instantie gerijpt op Amerikaans eiken bourbon-vaten. Daarna krijgt de whisky een bijna 2 jaar durende finish op de geselecteerde wijnvaten. Naast de ‘terroir’ in de wijn, het gebruikte eikenhout heeft ook de mate van ‘toasting’ van de vaten invloed op de vatenselectie. Elk van deze aspecten beïnvloeden uiteindelijk de smaakkenmerken van de whisky.

De 1e batch van de Wine Cask Finish Serie bestaat uit:

  • GlenAllachie Grattamacco Cask Finish 11 YO
  • GlenAllachie Sauternes Cask Finish 12 YO
  • GlenAllachie Rioja Cask Finish 13 YO

GlenAllachie Grattamacco Cask Finish 11 YO

Deze robijnrode malt whisky – boordevol met tonen van toffee, steenfruit en sinaasappelschil – is gemaakt van ‘medium toasted’ Super Toscan barriques van Frans eikenhout. Deze wijnvaten werden zorgvuldig uitgekozen bij wijnmakerij Grattamacco, gelegen in de prachtige Bolgheri-regio in Toscane.

109044 GLENALLACHIE 11YO Grattamacco Wine Finish 0,70 ltr

GlenAllachie Sauternes Cask Finish 12 YO

Deze goudkleurige malt whisky krijgt zijn elegante tonen van steenfruit van Sauternes Barriques gemaakt van ‘medium toasted’ Frans eiken. Sauternes is een dessertwijn afkomstig uit de gelijknamige Bordeaux-regio in het zuidwesten van Frankrijk. Edele rotting of ‘pourriture noble’ zoals de Fransen dit noemen zorgt bij deze wijn voor de kenmerkende zoete smaak.

109059 GLENALLACHIE 12YO Sauternes Wine Finish 0,70 ltr

GlenAllachie Rioja Cask Finish 13 YO

Een bronskleurige malt whisky die het kenmerkend karakter van noten en honing dankt aan de finish op Rioja Barriques van ‘medium toasted’ Spaans eiken. Deze Rioja-vaten komen uit één van de meest gerenommeerde wijnregio’s van Spanje en zorgt voor verfijnde fruittonen.

109070 GLENALLACHIE 13YO Rioja Wine Finish 0,70 ltr

Allocatie

De GlenAllachie Wine Cask Finish Serie is een gelimiteerde uitgave. Allocatie verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken. Verwachte uitlevering vanaf week 20.

The GlenAllachie

Het nieuwe project van Billy Walker

In 2017 begon whisky legende Billy Walker aan een nieuw en interessant project. Hij kocht de GlenAllachie Distillery en bijbehorende voorraden. Die voorraad bestaat uit ruim 50.000 whiskyvaten, waarvan sommige vaten stammen uit de jaren '70 van de vorige eeuw.

Back to top