Door naar content

Yeni Rakı breidt range uit met ‘Uzun Demleme’

19 mei 2021

Uzun Demleme is een nieuwe Yeni Rakı van het Turkse bedrijf Mey. Dit bedrijf is de producent van Yeni Rakı en Tekirdağ Rakışı​. Raki is de nationale drank van Turkije en wordt o.a. gemaakt van rozijnen en druiven met toevoeging van anijs. Deze anijsdrank komt goed tot z’n recht als begeleider van lekkere hapjes en gerechten uit de Turkse keuken.

Uzun Demleme

Vrij vertaald betekent Uzun Demleme ‘lang gedistilleerd’. Deze Yeni Rakı wordt geproduceerd van 100% verse druiven en wordt vijf keer gedistilleerd (de Suma-distillatie en vervolgens 4 keer in een koperen alambiek). Het is de eerste ambachtelijk gemaakte raki ooit die 72 uur wordt gedistilleerd, in plaats van de gebruikelijke 48 uur. Het met de hand geselecteerde anijszaad zorgt voor een milder en verfijnder aroma, met tonen van kruiden (vanille & zoethout), dennenboomnaalden en nootmuskaat.

Art.nr. Artikel
117530 YENI RAKI Uzun Demleme 45% 0,70 ltr

Unrush Your World

Een belangrijk aspect bij het drinken van Yeni Rakı is het nemen van tijd: “Unrush Your World”! De drank komt het beste tot zijn recht wanneer het ‘gepaird’ en gedeeld wordt met vrienden, familie en mezzes (een soort Turkse tapas). Bij Yeni Rakı Uzun Demleme zijn er veel verschillende mogelijkheden qua foodpairing, van Mediterraanse hapjes tot de Japanse keuken.

Een goed gevulde tafel met olijven, feta kaas, zuurdesembrood met goede olijfolie en verse tomaten, bruschetta, sushi, sashimi en ceviche gecombineerd met Yeni Rakı is een gegarandeerd succes voor een gezellige avond. Şerefe!

Beschikbaarheid

Yeni Rakı Uzum Demleme is per direct beschikbaar.

Unrush your world!

Yeni Rakı

Raki is de nationale drank van Turkije. Daarbij is Yeni Rakı de meest geproduceerde en meest populaire raki ter wereld. Deze anijsdrank is gemaakt om rustig van te genieten, samen met familie en vrienden. 

"Unrush your world" is het motto..

Back to top