Door naar content

Waterford Ballyroe & Broomlands Single Farm Origins

05 april 2022

Waterford liefhebbers opgelet! Er komen 3 nieuwe Single Farm Origins naar Nederland. Deze zijn afkomstig van 2 verschillende boerderijen. Met deze 3 nieuwe whisky’s laten Mark Reynier en zijn team de unieke smaken van gerst van individuele Ierse boerderijen op sublieme wijze naar voren komen.

Single Farm Origins

De Single Farm Origin Serie is gemaakt van 100% Ierse gerst. Deze ‘uber’-provenance reeks van gelimiteerde en natuurlijke whisky’s verkent het Ierse platteland: één boerderij, één plek tegelijkertijd.

Onderstaande drie nieuwe varianten zijn per direct beschikbaar en zullen de enige Single Farm Origins zijn die dit jaar verschijnen op de Nederlandse markt.

An Baile Rua | Ballyroe

Rode hoeve

An Baile Rua | Ballyroe

An Baile Rua is de Keltische naam voor de Ballyroe Farm, wat ‘rode hoeve’ betekent. Simon Neville bewerkt hier al zo’n 40 jaar de akkers en graslanden.

Zand en moddersteen

De gronden rondom de boerderij bestaan uit zand en moddersteen. Dit zorgt voor een uitdagend terroir in droge tijden, maar geeft de Single Farm Origin van Ballyroe ook een specifiek fruitig en bloemig karakter.

Zalmvissen in The Blackwater

De boerderij ligt ongeveer 8 kilometer ten noorden van Wexford en op steenworp afstand van The Blackwater. Dit is een 169 kilometer lange rivier en staat in Ierland bekend als één van de beste plekken om op zalm te vissen.

Waterford Ballyroe 1.1 Single Farm Origin

Terroir-derived flavour

Waterford Ballyroe 1.1 Single Farm Origin

Deze whisky is de eerste editie van de eerste release afkomstig van de Ballyroe boerderij. Gedistilleerd in 2016, gebotteld in februari 2021 en 4 jaar, 6 maanden en 30 dagen gerijpt. Geen kleuring, geen chill-filtratie of toevoegingen.

Proefnotities:

Kleur:

Amberkleurig

Neus:

Een midzomertuin in bloei. Tonen van marsepein, honing, heide, droge klei, rabarber, venkel, sinaasappelschil, gerst, sherry & rozenwater.

Smaak:

Witte peper, sorbet, sinaasappelmarmelade, pure chocolade, gestoofde rabarber, cherry cola, vers brood, paprika en kruidnagelsnoepjes.

Afdronk:

Langdurig, kruidig met tonen van donkere chocolade met sinaasappel.

106437 WATERFORD Ballyroe 1.1 50% Whisky 0,70
Broomlands Farm

Mark Browne

Broomlands Farm

Het is een warme, zonnige lentedag op de Broomlands boerderij van Mark Browne. Bladeren waaien, gedragen door de wind, over de grond.

In de boom kondigt een vogel uit volle borst het voorjaar aan en op sommige velden zijn ze net begonnen met het bewerken van de grond voor de gerst van dit jaar.

Gerst gezaaid

Alweer 7 jaar geleden - op 24 maart 2015 - werd hier de gerst gezaaid voor de whisky’s die recent naar Nederland zijn gekomen:

Waterford Broomlands 1.1 en Waterford Broomlands 1.2.

Waterford Broomlands 1.1

Single Farm Origin

Waterford Broomlands 1.1

Deze whisky is de eerste editie van de eerste release afkomstig van de boerderij van Brownes-familie: Broomlands. Gedistilleerd in 2016, gebotteld in juli 2020 en 3 jaar, 5 maanden en 27 dagen gerijpt. Geen kleuring, geen chill-filtratie of toevoegingen.

Proefnotities:

Kleur:

Abrikoos

Neus:

Graankoekjes, bloemen, bloedsinaasappel, melkchocolade, groene druiven, frambozenjam, grapefruit en een heerlijke geurige lucht van een hooischuur.

Smaak:

Een ware explosie van kruiden en kruidnagel. Dit blijft hangen en ontwikkelt zich tot prachtige zachte smaken.

Afdronk:

Moutig, met een aanhoudende droogte met een kruidige tinteling.

106438 WATERFORD Broomlands 1.1 50% Whisky 0,70

 

Waterford Broomlands 1.2

Single Farm Origin

Waterford Broomlands 1.2

Dit is de tweede editie van de eerste release afkomstig van de Broomlands. Gedistilleerd in 2016, gebotteld in september 2020 en 3 jaar, 8 maanden en 10 dagen gerijpt. Geen kleuring, geen chill-filtratie of toevoegingen.

Proefnotities:

Kleur:

Diep goud

Neus:

Toffee, fudge, groene appel, abrikozenjam, citroenschil, versleten leer, donkere chocolade en graankoekjes.

Smaak:

Gedroogde kruiden met vettigheid die zich om je tong wikkelen en citroensorbet.

Afdronk:

Droog met zachte kruiden die lang aanhouden.

106439 WATERFORD Broomlands 1.2 50% Whisky 0,70

 

Ballyroe & Broomlands bestelinformatie

Ballyroe & Broomlands

Bestelinformatie

Deze drie nieuwe Single Farm Origins van Waterford zijn reeds voorradig en per direct te bestellen.

Het Waterford project

Waterford is een innovatief en onderscheidend whiskymerk en richt zich op ervaren whiskydrinkers die klaar zijn voor nieuwe ontwikkelingen op whiskygebied.

Het idee om Waterford Whisky zonder 'e' te schrijven, zoals in Ierland normaal gesproken gebruikelijk is, komt voort uit de gedachte dat het terroir belangrijker is dan toevallig getrokken landsgrenzen.

Lees meer over Waterford

Back to top